Παρακολουθούν ποιες προεκλογικές υποσχέσεις κρατάει ο Ολάντ - iefimerida.gr

Παρακολουθούν ποιες προεκλογικές υποσχέσεις κρατάει ο Ολάντ

Παρακολουθούν ποιες προεκλογικές υποσχέσεις κρατάει ο Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Δημοσιογράφων της πόλης Λιλ στη Γαλλία δημιούργησαν σάιτ με ονομασία «Αυτός, Πρόεδρος, Οι υποσχέσεις του Ολάντ περνούν από κόσκινο» και παρακολουθούν αν ο γάλλος πρόεδρος τηρεί μετεκλογικά όσα έλεγε προεκλογικά.

Το σάιτ βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί πληκτρολογώντας Lui president. Εχει καταγράψει τις 60 προεκλογικές δεσμεύσεις του Φρανσουά Ολάντ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του και αναλύει καθημερινά ποιες τηρούνται και ποιες εγκαταλείπονται.

Για παράδειγμα, καταγράφεται ότι η υπόσχεση του Ολάντ να αποσύρει άμεσα τους γάλλους στρατιώτες από το Αφγανιστάν τηρήθηκε, μερικώς. Αντίθετα, η δέσμευση να παγώσουν οι τιμές των καυσίμων για τρεις μήνες μετά τη νίκη Ολάντ, εγκαταλείφθηκε.

Επίσης, αναγράφεται ότι η υπόσχεση να μειωθεί ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να τηρηθεί ενώ η δέσμευση ότι θα γίνει Οικονομική και Κοινωνική Σύνοδος, το καλοκαίρι του 2012, προκειμένου να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες της πενταετίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν έχει τηρηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ