Κομφούζιο στις Πανελλαδικές – Ξεκινάει η βαθμολόγηση - iefimerida.gr

Κομφούζιο στις Πανελλαδικές – Ξεκινάει η βαθμολόγηση

Κομφούζιο στις Πανελλαδικές – Ξεκινάει σήμερα η βαθμολόγηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από το αρχικό αλαλούμ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που προκλήθηκε με το επίμαχο θέμα Γ4 στο μάθημα της Φυσικής και την αρχική απόφαση του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά των μορίων στα υπόλοιπα τρία.

Ωστόσο χθες όλα άλλαξαν αφού μετά από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, κρίθηκε πως η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.

Μάλιστα η απόφαση αυτή, ίσως, να λήφθηκε και υπό το φόβο των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα μπορούσαν να κάνουν οι υποψήφιοι φοιτητές, τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα τις εξετάσεις. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί σε μια ανάλογη περίπτωση 15 χρόνια πριν.

Σήμερα ξεκινά και η βαθμολόγηση των γραπτών μετά την αποστολή της Οδηγίας για το ζήτημα στο θέμα της Φυσικής, ενώ όσοι έχουν ήδη εξεταστεί προφορικά, δηλαδή υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ισχύει η αρχική βαθμολόγηση.

Αύριο, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ