Η Βρετανία επεξεργάζεται σχέδια κατάρρευσης της ευρωζώνης - iefimerida.gr

Η Βρετανία επεξεργάζεται σχέδια κατάρρευσης της ευρωζώνης

Βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης επεξεργάζεται το Λονδίνο, την ώρα που ο βρετανικός τύπος αναπαράγει συνεχώς δημοσιεύματα για έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, ο πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Λορντ Τέρνερ καθώς και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη Guardian, στη σύσκεψη συζητήθηκε το πώς η Βρετανία μπορεί να προστατεύσει το εαυτό της από μία ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη ή από μία πιθανή κατάρρευση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο της συνάντησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι η Βρετανία θα είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει «όλα τα ενδεχόμενα».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ