Ομπάμα: Δεν θα ξαναστείλω στρατιώτες μας στον πόλεμο αν δεν είναι αναγκη - iefimerida.gr

Ομπάμα: Δεν θα ξαναστείλω στρατιώτες μας στον πόλεμο αν δεν είναι αναγκη

Ομπάμα: Δεν θα ξαναστείλουμε τους στρατιώτες μας στον πόλεμο αν δεν είναι αναγκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα μέλλον στο οποίο οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα πηγαίνουν χωρίς λόγο στον πόλεμο, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα χαιρετώντας τους βετεράνους του πολέμου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται «στην αυγή μιας νέας ημέρας» με τους Αμερικανούς στρατιώτες να επιστρέφουν από το Ιράκ και σύντομα και από το Αφγανιστάν, και υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα ξαναστείλει στρατεύματα στον πόλεμο αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Στην εκδήλωση που έγινε για την Ημέρα Μνήμης, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα στα πεδία των μαχών, μιλώντας στις οικογένειες των απόμαχων, αλλά εστίασε αντίθετα στους πολέμους που ξεκίνησε ο προκάτοχός του, Τζορτζ Μπους, στους οποίους είπε ότι ως πρόεδρος στόχο έχει να βάλει τέλος.

«Μετά από μια δεκαετία κάτω από το σκοτεινό σύννεφο του πολέμου, μπορούμε να δούμε το φως μιας καινούριας μέρας στον ορίζοντα», είπε μιλώντας στο Εθνικό Κοιμητήριο Βετεράνων στο Άρλινγκτον.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα ξαναστείλω στρατιώτες στον πόλεμο, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε με νόημα.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας στην ίδια τελετή, ανέφερε ότι 58.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ, 4.000 στο Ιράκ και 2.000 στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ