Την απέβαλαν από τον σχολείο της επειδή προσποιήθηκε την αυτοκτονία της

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία κοπέλα η οποία προσποιήθηκε την αυτοκτονία της μέσω Facebook προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον εκφοβισμό μέσω του διαδικτύου ή αλλιώς «cyber-bullying».

Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια, την Τζέσικα Μπάρμπα από το γυμνάσιο του Λόνγκγουντ στο Λονγκ Άιλαντ. Η μαθήτρια είχε τιμωρηθεί με πενθήμερη αποβολή γιατί είχε δημιουργήσει ένα βίντεο το οποίο τασσόταν κατά του κυβερνοεκφοβισμού και έδειχνε μία ψεύτικη αυτοκτονία.

Όπως δημοσιεύει η «Lifo», η ανήλικη μαθήτρια προσποιήθηκε ένα φανταστικό πρόσωπο, την 12χρονη Χέιλυ Μπένετ, η οποία είχε πέσει θύμα κακοποίησης και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Αρχικά, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook, στη συνέχεια ανέβασε το σκηνοθετημένο βίντεο προκαλώντας τους συμμαθητές της.

Η ψεύτικη αυτοκτονία, έπεσε στην αντίληψη ενός γονιού, ο οποίος και επικοινώνησε με την αστυνομία. Σύντομα οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της 15χρονης.

Η μικρή, αρχικά, αρνήθηκε ότι έχει σχέση, ενώ σε δηλώσεις της αργότερα ανέφερε: «Δημιούργησα το βίντεο, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το μείζον ζήτημα που είναι ο εκφοβισμός των ανηλίκων. Δεν καταλαβαίνω γιατί τιμωρούμαι γι 'αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ