Την απέβαλαν από τον σχολείο της επειδή προσποιήθηκε την αυτοκτονία της - iefimerida.gr

Την απέβαλαν από τον σχολείο της επειδή προσποιήθηκε την αυτοκτονία της

Την απέβαλαν από τον σχολείο της επειδή προσποιήθηκε την αυτοκτονία της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία κοπέλα η οποία προσποιήθηκε την αυτοκτονία της μέσω Facebook προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον εκφοβισμό μέσω του διαδικτύου ή αλλιώς «cyber-bullying».

Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια, την Τζέσικα Μπάρμπα από το γυμνάσιο του Λόνγκγουντ στο Λονγκ Άιλαντ. Η μαθήτρια είχε τιμωρηθεί με πενθήμερη αποβολή γιατί είχε δημιουργήσει ένα βίντεο το οποίο τασσόταν κατά του κυβερνοεκφοβισμού και έδειχνε μία ψεύτικη αυτοκτονία.

Όπως δημοσιεύει η «Lifo», η ανήλικη μαθήτρια προσποιήθηκε ένα φανταστικό πρόσωπο, την 12χρονη Χέιλυ Μπένετ, η οποία είχε πέσει θύμα κακοποίησης και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Αρχικά, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook, στη συνέχεια ανέβασε το σκηνοθετημένο βίντεο προκαλώντας τους συμμαθητές της.

Η ψεύτικη αυτοκτονία, έπεσε στην αντίληψη ενός γονιού, ο οποίος και επικοινώνησε με την αστυνομία. Σύντομα οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της 15χρονης.

Η μικρή, αρχικά, αρνήθηκε ότι έχει σχέση, ενώ σε δηλώσεις της αργότερα ανέφερε: «Δημιούργησα το βίντεο, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το μείζον ζήτημα που είναι ο εκφοβισμός των ανηλίκων. Δεν καταλαβαίνω γιατί τιμωρούμαι γι 'αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ