Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε εγκαταλελειμένη εκκλησία στην Καππαδοκία - iefimerida.gr

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε εγκαταλελειμένη εκκλησία στην Καππαδοκία

Οικουμενικός Πατριάρχης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 500 άτομα συμμετείχαν στα θυρανοίξια της ορθόδοξης εκκλησίας στο Μουσταφαπασά της Καππαδοκίας, στην οποια χωροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτίστηκε γύρω στα 1600 και μέχρι το 1923 ικανοποιούσε τις θρησκευτικές ανάγκες των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών η εκκλησία εγκαταλείφθηκε και επι δεκαετίες ήταν σε ερειπιώδη κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος της πόλης πρωτοστάτησε προκειμένου η εκκλησία να αποκατασταθεί και αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης, κάλεσε επίσημα τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εγκαινιάσει τον ναό.

«Η Καππαδοκία είναι μια περιοχή η οποία ανέδειξε εξέχοντα πρόσωπα κατά τις πρώτες περιόδους του Χριστιανισμού», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχου του Μουσταφαπασα Λεβέντ Aκ για την πρόσκλησή του να ανοίξει εκ νέου την ιστορική εκκλησία. Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Ακ έστειλε ένα μήνυμα ειρήνης, ανοχής και συνεργασίας τονίζοντας ότι «ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών είναι απαραίτητος σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Μετά την τελετή, ο δήμαρχος παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια πινακίδα και ένα κεραμικό πιάτο. Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος παρακολούθησε έκθεση με ελαιογραφίες από 15 καλλιτέχνες σε μια κοντινή εκκλησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ