Ο πιλότος που έπεισε υπουργό ότι τα UFO υπάρχουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πιλότος που έπεισε υπουργό ότι τα UFO υπάρχουν [εικόνες]

Ο πιλότος που έπεισε υπουργό ότι τα UFO υπάρχουν [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόσες μπύρες ήπιες πριν μπεις στο πιλοτήριο;» ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού άμυνας όταν διάβασε την έκθεση για αναγνωριστική πτήση ΑΤΙΑ δίπλα στο πολεμικό αεροσκάφος. Μετά την προφορική κατάθεση του πιλότου όμως άλλαξε γνώμη, γιατί...

Ο επισμηνίας Ρόλαντ Χιούγκς επέστρεφε στη βάση της RAF (Βασιλική Αεροπορική Δύναμη) ένα πρωινό του 1952 όταν στο ύψος περίπου των δυτικών συνόρων της Γερμανίας αντιλήφθηκε πως τον ακολουθεί ένα ασημένιο, γυαλιστερό, μεταλλικό αντικείμενο το οποίο δεν θα μπορούσε να ήταν αεροσκάφος της εποχής επειδή είχε κυκλικό σχήμα κι έμοιαζε με δίσκο.

Ο πιλότος που έπεισε υπουργό ότι τα UFO υπάρχουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πριν προλάβει να αναζητήσει τα διακριτικά του το περίεργο αντικείμενο εξαφανίστηκε με απίστευτη -για τα χρόνια εκείνα- ταχύτητα προκαλώντας τρόμο στον Βρετανό πιλότο, ο οποίος σκέφτηκε πως αν ήταν εχθρικό αεροσκάφος τότε πιθανότατα η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο αφού επρόκειτο για μοντέλο που δεν είχε ξαναδεί ή μελετήσει και η ταχύτητα με την οποία κινούνταν ήταν ασύλληπτη.

Ο πιλότος που έπεισε υπουργό ότι τα UFO υπάρχουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην επίσημη έκθεση του Χιουγκς, η οποία δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, αναφέρεται ξεκάθαρα πως τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας κατέγραψαν την πτήση του αγνώστου αντικειμένου με την σημείωση ότι αποκλείεται να ήταν αεροπλάνο (λόγω της ταχύτητάς του).

Ο Χιούγκς έστειλε τη λεπτομερή αναφορά του και την παρέδωσε ο ίδιος στον υπουργό αεροπορίας και άμυνας της εποχής, Ντάνκαν Σάντις. «Είδα ένα μεταλλικό φως το οποίο ερχόταν με ταχύτητα κατά πάνω μου για να διαπιστώσω τελικά ότι ήταν ένας τεράστιος μεταλλικός δίσκος χωρίς καμία γραμμή διακριτικά, ή πτυχή», κατέληγε η αναφορά την οποία ο υπουργός διάβασε έκπληκτος.

Η πρώτη ερώτηση του υπουργού προς τον 23χρονο πιλότο ήταν... πόσες μπύρες είχε πιει το προηγούμενο βράδυ αλλά όσο ο Χιούγκς περιέγραφε την εμπειρία του τόσο προβλημάτιζε τον Σάντις ο οποίος τελικά έκανε εισήγηση προς τους ανωτέρους του να πάρουν στα πολύ σοβαρά την μαρτυρία γιατί «μου φαίνεται πέρα ως πέρα αληθινή».

Ο πιλότος που έπεισε υπουργό ότι τα UFO υπάρχουν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η έκθεση που αποκαλύπτει σήμερα το Cambridge είναι πολύ σημαντική διότι ποτέ στο παρελθόν μέλος της βρετανικής κυβέρνησης δεν έχει παραδεχτεί την υποψία πτήσεων UFΟ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Χιούγκς είδε ένα φαινόμενο παρόμοιο με εκείνο που περιγράφουν πολλοί Αμερικανοί πιλότοι και παρατηρητές στις ΗΠΑ. Μέχρι να μας δώσουν οι επιστήμονες μια πειστική εξήγηση για αυτό που κατέγραψε το ραντάρ, θα ήταν ανόητο να την απορρίψουμε σαν παρανόηση του πιλότου», έγραψε στη δική του έκθεση ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ