Χρήστης του MegaUpload ζητάει τα αρχεία του απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Χρήστης του MegaUpload ζητάει τα αρχεία του απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Χρήστης της MEGAUPLOAD ζητάει τα αρχεία του απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατα η Αμερικάνικη κυβέρνηση έκλεισε την ιστοσελίδα MegaUpload αποσκοπώντας στην παύση της διάδοσης πειρατικού υλικού και δυσαρεστώντας εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Όμως, ένας εξ' αυτών έχασε κάτι πολύ πιο σημαντικό απο μια απλή δωρεάν πηγή μουσική και ταινιών.Εκτός απο τους χρήστες που διακινούσαν παράνομα πειρατικά αρχεία, υπήρχαν και εκείνοι οι οποίοι «αποθήκευαν» στην ιστοσελίδα απολύτως νόμιμο υλικό, δικής τους παραγωγής πολλές φορές.

Ο Κάιλ Γκουντγουιν, για παράδειγμα χρησιμοποιούσε την υπηρεσία για να αποθηκεύει τα επαγγελματικά βίντεο που τραβούσε και τα οποία «έχασε» με το κλείσιμο της ιστοσελίδας.

Παρα τις συνεχόμενες εκκλήσεις του να πάρει πίσω τη δουλειά του, το θέμα δεν κατέληγε πουθένα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να στραφεί εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και άλλων εμπλεκόμενων μερών δικαστικά ελπίζοντας ότι από την συγκεκριμένη υπόθεση θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο.

Στην προσπάθεια του μάλιστα συμμετέχει και το EFF (Electronic Frontier Foundation), το οποίο είναι οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ