Το «ερωτικό όνειρο της Αθήνας» καταρρέει λόγω οικονομικής κρίσης - iefimerida.gr

Το «ερωτικό όνειρο της Αθήνας» καταρρέει λόγω οικονομικής κρίσης

Το «απόλυτο ερωτικό όνειρο της Αθήνας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πάλαι ποτέ κραταιά ελληνική βιομηχανία του σεξ, διαλύεται με γοργούς ρυθμούς ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Οι Έλληνες ξοδεύουν όλο και λιγότερα για ερωτικά παιχνίδια, εσώρουχα και οτιδήποτε έχει να κάνει με το χώρο της πορνογραφίας, όπως την έκθεση Athens Erotic Dream.

Σύμφωνα με το Reuters, λίγοι ήταν φέτος οι «πιστοί» που προσήλθαν στο πιο ερωτικό υπερθέαμα της Αθήνας, το Athens Erotic Dream, αφήνοντας πίσω τις καλές εποχές του 2008, όπου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό. Φέτος, μόνο οι εκθέτες, ήταν οι μισοί.

Ο διοργανωτής της έκθεσης Γιώργος Χρυσοσπάθης αναφέρει πως κάποτε οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν 20.000-30.000 ενώ όσον αφορά τα αθηναϊκά sex shops, μόνο το ένα τέταρτο από τα 300-400, μπορούν πλέον να επιβιώσουν.

«Κερδίζουμε 20 ευρώ την ημέρα...οι πελάτες μας απλά δεν έχουν όρεξη για σεξ ενώ άλλοι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ερωτικά προϊόντα» δηλώνουν οι εκθέτες.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου αναγνωρίζουν ότι «μετά τις εκλογές, οι δουλειές πιάσαν πάτο» ενώ βρίσκουν και αλλού τη ρίζα του κακού, σε ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό ενώ σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες,όπου τα συγκεκριμένα μαγαζιά βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, στην Αθήνα είναι «κρυμμένα».Το ίντερνετ, οι εκ Ουγγαρίας ορμώμενες πορνοστάρ είναι ακόμα κάποιοι λόγοι, ενώ τα χειρότερα έρχονται σε περίπτωση επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή μιας και τα ερωτικά παιχνίδια που σήμερα κοστίζουν 20 ευρώ τότε θα στοιχίζουν 50.

Κάποιοι έμποροι απευθύνονται στον πατριωτισμό των καταναλωτών λανσάροντας προϊόντα "Made in Greece", τοποθετώντας πλαστικές ελληνικές σημαίες σε εμφανή σημεία της έκθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ