Δράση για την προστασία των γλαρονιών του Γαλλικού Ποταμού - iefimerida.gr

Δράση για την προστασία των γλαρονιών του Γαλλικού Ποταμού

Πρωτοβουλία για προστασία και διατήρηση του είδους των γλαρονιών του Γαλλικού Πο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε στα τέλη Απριλίου η νέα εξέδρα αναπαραγωγής πουλιών, τις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι,προκειμένου να προστατευθεί και να αναπαραχθεί με ασφάλεια το σπάνιο είδος ποταμογλάρονων που ζεί εκεί.

Την κίνηση αυτή χρηματοδότησε το ψηφιακό περιοδικού για την ορνιθοπαρατήρηση στη Βόρεια Ελλάδα Birdwing, το οποίο αριθμεί περισσότερους από 800 υποστηρικτές σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και από τις χορηγίες τους χρηματοδοτούνται κατα καιρούς αντίστοιχα project.

Η κατασκευή της ξύλινης εξέδρας, διαστάσεων 2x3 μέτρα, έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης οι οποίοι πρόσφεραν την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει από αντίστοιχα πονήματά τους στην Κερκίνη.

Η εξέδρα θα παρέχει χώρο φωλεοποίησης σε ζευγάρια γλαρονιών και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό σημείο για σχολεία και επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ