Το Diablo III φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο του online gaming - iefimerida.gr

Το Diablo III φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο του online gaming

Το Diablo III φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο του online gaming
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 15 Μαΐου κυκλοφόρησε το πολυναμενόμενο παιχνίδι της Blizzard, το καινούριο Diablo ΙΙΙ που αναμένεται να ανεβάσει κατά πολύ τα στανταρ στο χώρο των διαδικτυακών παιχνιδιών. Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του Diablo II το 2001, οι προσδοκίες για την καινούρια έκδοση είναι σίγουρα μεγάλες. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνει το καινούριο παιχνίδι.

Με το Diablo III, η Βlizzard, πήρε τις βασικές αρχές του franchising, τις «έσπασε» και τις ξαναέχτισε με τη μορφή ενός παιχνιδιού ρόλων (RPG) τόσο καλοφτιαγμένου και «εθιστικού» που κατάφερε να κάνει το αδιανόητο: να κάνει τη προηγούμενή του έκδοση παρελθόν.

Σε γενικές γραμμές, η βασική ιδέα και ο τρόπος λειτουργίας και κίνησης του χαρακτήρα παραμένει ίδιος. Κάνετε κλικ στο έδαφος για να κινήσετε τον χαρακτήρα σας, κάνετε κλικ σε αντικείμενα για να τα πάρει, κάνετε κλικ σε εχθρούς για ν τους σκοτώσετε. Οι εχθροί αποφέρουν λάφυρα, πολλές φορές ανώτερα απο τα επίπεδα ή την εξέλιξη του χαρακτήρα, γεγονός που παραμένει η καρδιά του Diablo 3.

Πέρα απ' όλα αυτά που λίγο πολύ είναι ήδη γνωστά, οι καινούριες προσθήκες του Diablo 3 είναι εντυπωσιακές. Τα χαρακτηριστικά κάθε «κλάσης» αυξάνονται αυτόματα όταν ο χαρακτήρας ανεβαίνει επίπεδο, ενω ξεκλειδώνονται καινούριες δεξιότητες. Τα φίλτρα όμως αποτελούν παρελθόν, ενω έρχονται να τα αντικαταστήσουν αντικείμενα που πετάνε οι εχθροί που σκοτώνει ο χαρακτήρας.

Τέλος, οι χάρτες για τις πύλες (portals) αποτελούν επίσης παρελθόν, τα μαγικά όπλα έχουν καινούριες δυνατότητες, ενω τα σπάνια και μοναδικά αντικείμενα, χρειάζονται απλώς λίγο χρόνο για να εντοπιστούν.

Παρόλαυτά τα συχνά «μυνήματα λάθους» (error messages) που βγάζει το παιχνίδι (σε σημείο που έχει δημιουργηθεί λογαριασμός στο twitter, εμπνευσμένο απο το πιο συνηθισμένο error message του Diablo III) και οφείλονται κυρίως στη τεράστια προσέλευση χρηστών σχεδόν αμέσως μετά το ντεμπόυτο του παιχνιδιού, καθώς και το γεγονός οτι απαιτείται διαρκής σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορείς να παίξεις, έχει δυσαρεστήσει αρκετούς απο τους παλαίμαχους του είδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ