Ο πατέρας της πιο πλούσιας νύφης στον κόσμο ήταν delivery σε κινέζικο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πατέρας της πιο πλούσιας νύφης στον κόσμο ήταν delivery σε κινέζικο [εικόνες]

Ο πατέρας της πιο πλούσιας νύφης στον κόσμο ήταν delivery σε κινέζικο εστιατόριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σενάριο για χολιγουντιανή παραγωγή είναι η ζωή της γυναίκας που παντρεύτηκε τον συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ των 12.000.000.000 δολαρίων! Η Πρισίλα Τσαν σήμερα ζει σε έπαυλη των 7 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα της Βοστώνης με τους παππούδες της. Οι γονείς της δούλευαν μέρα νύχτα.

Ο μυστικός γάμος του δισεκατομμυριούχου Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την επί εννέα χρόνια αγαπημένη του Πρισίλα Τσαν προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο το δικαίωμα στο αμερικανικό όνειρο. Μέρα με την ημέρα έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για το παρελθόν της 27χρονης Ασιάτισας, ζάπλουτης πλέον νύφης, οι οποίες πλέκουν ένα πέπλου μυστηρίου γύρω από την εξέλιξή της κι ενδεχομένως επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι... όταν μια γυναίκα θέλει όλα τα μπορεί!

Η Πρισίλα μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα της Βοστώνης με τον παππού και την γιαγιά καθώς οι γονείς της δούλευαν μέρα νύχτα και τους έβλεπε μόνο τις Κυριακές. Ο μπαμπάς της, Ντένις Τσαν (με κινέζικες και βιετναμέζικες καταβολές), μάλιστα εργαζόταν 18 ώρες την ημέρα σε ένα Κινέζικο εστιατόριο σαν διανομέας ενώ η μητέρα της, Ιβόν, δούλευε επίσης στο ίδιο εστιατόριο.

Οι δάσκαλοί της στο σχολείο των 1200 μαθητών ( Quincy High School) δηλώνουν σήμερα πως η Τσαν ήταν ένα πανέξυπνο παιδί το οποίο από τα 13 της είχε βάλει στόχο να μπει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με υποτροφία και να γίνει σπουδαίος επιστήμονας ώστε να μην χρειαστεί να κάνει μια ταλαιπωρημένη ζωή σαν των γονιών της.

Ο μπαμπάς της μετανάστευσε στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο αύριο, στις αρχές των 70s αφού έζησε αρκετά χρόνια με τους γονείς του σε προσφυγικό καταυλισμό. Το όνειρο του ήταν να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει το κινέζικο εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν ως delivery (σήμερα βέβαια θα μπορεί να αγοράσει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο)...

Οι πληροφορίες για την καταγωγή του πατέρα της διίστανται καθώς άλλοι λένε πως γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά κινέζικης επαρχίας στην ανατολικά Τσαντόνγκ (από όπου κατάγεται και η σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Γουέντι Ντεγκ) ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η οικογένειά του ζούσε σε μια μικρή βιομηχανική πόλη δυτικά της Σανγκάη κι αργότερα μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Το σίγουρο είναι πως οι τρεις κόρες τους, Πρισίλα, Ελέιν και Μισέλ, γεννήθηκαν όλες στις ΗΠΑ και πως η Πρισίλα ταξίδεψε τον Δεκέμβριο στο Βιετνάμ και τον Μάρτιο στην Κίνα προκειμένου να γνωρίσει ο Ζούκερμπεργκ τους συγγενείς της.

Ο καθηγητής της φυσικής της, Πίτερ Σβάνσον, θυμάται σήμερα πως «Την πρώτη κιόλας μέρα των μαθημάτων η 13χρονη Πρισίλα ήρθε και με ρώτησε: Τί πρέπει να κάνω για να μπω στο Χάρβαρντ; Έμεινα έκπληκτος να την κοιτάζω. Ποτέ στη ζωή μου δεν μου είχε κάνει αυτή την ερώτηση ένα τόσο μικρό παιδί. Ήξερε τί ήθελε και εγώ της πρότεινα να μπει στην ομάδα του τένις γιατί ήξερα πως το Χάρβαρντ θα ζητούσε ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό της τέλειας μαθήτριας και προσωπικότητας».

Ο κ. Σβάνσον αποκαλύπτει μάλιστα ότι μεγάλη επιρροή στη ζωή της Πρισίλα ασκούσε η Κινέζα γιαγιά της η οποία δεν μιλούσε λέξη αγγλικά.

«Η Πρισίλα διάβαζε απίστευτα πολύ και πήρε το απολυτήριο με τον υψηλότερο βαθμό του σχολείου. Μου έφερε για δώρο ένα κουπόνι δωρεάν γεύματος στο εστιατόριο των γονιών της για να με ευχαριστήσει», δηλώνει ο καθηγητής και προσθέτει πως η μικρή μαθήτρια ήταν έτοιμη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει ένα ελκυστικό βιογραφικό εισαγωγής στο Χάρβαρντ. Και φυσικά τα κατάφερε.

«Επισκέφτηκα την Πρισίλα στο σπίτι των 4 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Ο Μαρκ καθόταν στο τραπέζι της κουζίνας και δούλευε στον υπολογιστή του. Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα, μου είπε χαμογελώντας όταν συστηθήκαμε. Ο κόσμος πιστεύει ότι η κοπέλα είναι πολύ τυχερή που παντρεύτηκε έναν δισεκατομμυριούχο αλλά εκείνος ξέρει πως ουσιαστικά αυτός είναι ο τυχερός», εκτιμά ο καθηγητής.

Η Πρισίλα σπούδασε βιολογία στο Χάρβαρντ και εκεί γνώρισε τον μετέπειτα συνιδρυτή του Facebook, στην ουρά για την τουαλέτα σε ένα πάρτι του 2003! Η πρώτη εντύπωση που είχε για τον Μαρκ ήταν «ένα από εκείνα τα σπασικλάκια που είναι στον κόσμο τους».

Το πτυχίο της ως παιδίατρος το πήρε μια εβδομάδα πριν τον γάμο με τον Ζούκερμπεργκ και όλοι οι καλεσμένοι στην γαμήλια τελετή νόμιζαν πως η πρόσκληση που τους έγινε αφορούσε στο πάρτι αποφοίτησης της Πρισίλα! Κανείς δεν γνώριζε ότι το ζευγάρι θα παντρευόταν.

«Ξέρει ποια είναι είναι και τί ακριβώς θέλει. Μαζί με τον Μαρκ θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και είναι στην μοναδική θέση να έχουν τον τρόπο να το κάνουν αυτό», λέει με νόημα ο πρώην καθηγητής της στο φτωχικό δημόσιο γυμνάσιο της Βοστώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ