15 δισ. δολάρια «χασούρα» μέσα σε 20 μέρες για τον Μρ. Louis Vuitton - iefimerida.gr

15 δισ. δολάρια «χασούρα» μέσα σε 20 μέρες για τον Μρ. Louis Vuitton

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφιάλτες βλέπει αυτή την στιγμή ο 63χρονος Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος Γάλλος στον κόσμο, Νo5 στην λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes και αφεντικό του ομίλου πολυτελών αγαθών LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), μετά την ιλιγγιώδη πτώση της προσωπικής του περιουσίας από 41 σε 24,1 δισ. δολάρια μέσα στον μήνα Μάιο. Η πτώση του, που χρονικά είναι ταυτόχρονη με την άνοδο ενός Σοσιαλιστή στην προεδρία, είναι απλά μια καρμική σύμπτωση.

Η μοναδική αυτή στα χρονικά πτώση φέρνει τον άνθρωπο που ευεργέτησε το 1981 ο Μιτεράν και ο οποίος πλέον ελέγχει σχεδόν όλες τις luxury brands του πλανήτη (Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Moet, Veuve Clicquot, Guerlain, Bulgari, Fendi, Tag Heuer, Hublot) να πέφτει από την 5η στην 11η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Ουσιαστικά πρόκειται απλά για ένα εκ νέου υπολογισμό της προσωπικής περιουσίας του σοφιστικέ Γάλλου που παίζει πιάνο και έχει ως χόμπι την συλλογή έργων τέχνης. Ανάγκη που προέκυψε από την συνειδητοποίηση ότι ναι μεν διαθέτει όλες τις ψήφους του οίκου Christian Dior (που του επιτρέπει να ελέγχει συνολικά τον όμιλο LVMH), αλλά στην πραγματικότητα κατέχει μόνο το 70.4% των μετοχών του.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις εισροές του ομίλου που βοήθησε μέσω επιθετικών εξαγορών να δημιουργηθεί, ούτε φυσικά στο προσωπικό του πορτφόλιο που επίσης περιλαμβάνει μετοχές στον όμιλο Carrefour SA (CA) και ένα ιδιωτικό resort στις Άλπεις.

Συνολικά ο Αρνό έχει λάβει ως μερίσματα από τις δυο εταιρίες πάνω από 3,4 δισ. δολάρια από το 1992, ενώ δεν έχει πουλήσει ποτέ ούτε μια μετοχή του. Αξίζει να επισημανθεί ότι η μετεωρική άνοδο στην κορυφή του πάλαι ποτέ γιου ενός πολιτικού μηχανικού, ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση Μιτεράν του πούλησε το 1981 την σχεδόν χρεοκοπημένη υφαντουργία στην οποίο άνηκε ο οίκος Christian Dior.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ