Απόψε η απονομή του Χρυσού Φοίνικα-Τέσσερα φαβορί παλεύουν για την πρωτιά - iefimerida.gr

Απόψε η απονομή του Χρυσού Φοίνικα-Τέσσερα φαβορί παλεύουν για την πρωτιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελετή απονομής του 65ου Φεστιβάλ Καννών λαμβάνει χώρα σήμερα με φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα την «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, το «Πέρα από τους λόφους» του Κρίστιαν Μουντζίου, το «Μέσα στην ομίχλη» του Σεργκέι Λοζνίτσα και το «Δεν είδες ακόμη τίποτα» του Αλέν Ρενέ.

Ήδη χθες το βράδυ απονεμήθηκαν τα βραβεία κριτικών με το «Μέσα στην ομίχλη» του Σεργκέι Λοζνίτσα να παίρνει το βραβείο καλύτερης ταινίας του Διαγωνιστικού τμήματος, το «Ζώα του Άγριου Νότου» του Μπεν Ζεϊτλιν να λαμβάνει το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ομοσπονδίας Κριτικών για την καλύτερη ταινία στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» και το «Κρατήσου» του Ρασίντ Τζαϊντανί να αποθεώνεται ως καλύτερη ταινιά στα παράλληλα τμήματα του φεστιβάλ (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και Εβδομάδα της Κριτικής).

Συνολικά το φετινό φεστιβάλ ήταν το πιο Χολιγουντιανό των τελευταίων ετών (με την καλή και την κακή έννοια του όρου), με τα φλας των παπαράτσι να παίρνουν φωτιά για να βγάλουν τους Ρόμπερτ Πάτινσον (Cosmopolis) και Κριστίν Στιούαρτ (On the Road) να δίνουν το πρώτο τους δημόσιο φιλί και τον Μπραντ Πιτ μόνο και έρημο στην πρεμιέρα του Killing them softly.

Καθώς επίσης τον Μπιλ Κλίντον να φωτογραφίζεται με πορνοσταρ και την Κέλι Μπρουκ να δέχεται ανήθικη πρόταση 1.000.000 ευρώ για να περάσει μια νύχτα με ένα επιχειρηματία.

Καλύτερο προμότιον -με διαφορά- αυτό του Σάσα Μπάρον Κοέν που πρώτα «δολοφόνησε» την Ελιζαμπέτα Κανάλις πάνω σε ένα γιοτ επειδή του έθιξε τον ανδρισμό και μετά πήρε μια καμήλα και πήγε για καφέ στις Κάννες (πάντα στα πλαίσια του ρόλου του ως Δικτάτορας).

Ενώ, στα πλαίσια του φεστιβάλ, έλαβε χώρα και τιμητική τελετή αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ