Προτάσεις εξόδου για απόψε -Κυριακή- στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε -Κυριακή- στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσικές για όλα τα γούστα, συναυλίες, χορευτικά θεάματα, πεζοπορίες και συμπόσια είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας για αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Μουσική

  • HUMAN TOUCH LIVE

Οι Human Touch, μετά από δεκατρία χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Πρόκειται για ένα group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12) Τηλ. 2103234095

Ώρα: 22:30. Είσοδος: 5€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

  • DIMINUITA SWING

Σήμερα στις στις 10 μ.μ., η «Στοά» υποδέχεται τους Diminuita Swing που επιστρέφουν στα αθηναϊκά δρώμενα μετά από καιρό απουσίας στο εξωτερικό όπου μετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ.

Καθαρός, φυσικός ήχος ακουστικών οργάνων και ελευθερία μουσικής έκφρασης, με τον αέρα του swing, αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, ρυθμική ευελιξία και η τζαζ σε όλες της της μορφές.

Τους Diminuita Swing αποτελούν οι: Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα, Έφη Σαράντη κιθάρα και Κώστας Αρσένης κοντραμπάσο.

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2108253932 -email: infostoa@gmail.com

  • PENNY DREADFUL & P.L. KNEW

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-Turn. Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα τριών φίλων: τον Γιάννη Καλιφατίδη (κιθάρα, φωνή), τον Πάνο Μπόμπολα (μπάσο) και τον Νίκο Παναγιώτου (τύμπανα). Ένα χρόνο αργότερα, στο σχήμα ήρθε να προστεθεί ο Χρήστος Καλλιμάνης (κιθάρα) των Empty Frame. Το πρώτο άλμπουμ των Penny Dreadful αναμένεται μέσα στο 2012. Θέατρο Επί Κολωνώ - Φουαγιέ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν) Τηλ. 210 5138067. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 6€

  • ΟUGH! ΒASS RUNNERS

Το Ough! και το BIOS παρουσιάζουν τo Οugh! Bass Runners. Ένα πάρτι εμπνευσμένο από την επική ταινία Blade Runner με headliners την Laurel Halo και τον Kuedo σε ένα μοναδικό live. Bios (Πειραιώς 84) Τηλ. 210 3425335

Ώρα: 22:30. Εισιτήριο: Προπώληση: 5€. Είσοδος: 7€. Προπώληση εισιτηρίων στο www.bios.gr και στο bios καθημερινά 11.00-18.00

  • SOFITA LIVE

H Sofita, τα τραγούδια της και στίχοι που στριφογυρίζουν στο μυαλό μας σαν σ' ένα προσωπικό video-clip. Μια ιδιαίτερη εμφάνιση με έντονο στοιχείο τον χορό και διασκευές που παντρεύουν το flamenco με τον Αττίκ, το tango με τον Tom Waits και το Swing με τον Jackson.Tiki Athens Cocktail Bar - Restaurant (Φαλήρου 15) Τηλ. 2109236908. Ώρα: 21:30. Εισιτήρια 5€.

  • MARAUDER - DREAM WEAVER - MARTIRIA RAGENHEART - CRUSADE OF STEEL LIVE

Οι Marauder και οι Dream Weaver Θα παρουσιάσουν τους νέους τους δίσκους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Ιταλοί Martiria. Μαζί τους οι Ragenheart και οι Crusade Of Steel. Κύτταρο Live (Ηπείρου & Αχαρνών) Τηλ. 210 8224134.

Ώρα: 19:00. Εισιτήριο 8€.

  • VBB ΠΑΡΤΙ (VESPA BRAHAMI BOYS)

Οι VBB (Vespa Brahami Boys) διοργανώνουν στις 27 Μαΐου πάρτι στο bios.

Χρώμα, ταξίδι, απλότητα, ιστορία, μουσική, έρωτας, νοσταλγία, διαδρομή, μυρωδιά, διασκέδαση, ανεμελιά. Bios (Πειραιώς 84) Τηλ. 210 3425335

Ώρα: 17:00. Είσοδος δωρεάν - υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση

Προβολές - Ταινίες

  • Προβολή σπάνιων ταινιών στο Βικτώρια

To Theatrovictoria και ο Δημήτρης Κομνηνός εγκαινιάζοντας μια νέα δραστηριότητα ως ταινιοθήκη σπάνιων ταινιών. Σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Μέμη Σπυράτου φιλοξενούν τρεις σκηνοθέτες του κόσμου που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα της πατρίδας (27/5 & 3/6) των Όρσον Ουέλς: «Τέσσερις άνδρες στη Σχεδία», Μάνου Ζαχαρία: «Οι Σφουγγαράδες» και «Ο Σαν Μικέλε είχε ένα Κόκορα» των αδελφών Ταβιάνι, καθώς και το μουσικό αφιέρωμα: «Όταν ο Μάνος συνάντησε τον Κλάους».Θέατρο Βικτώρια (Μαγνησίας 5 Γ' Σεπτεμβρίου 119) Τηλ. 210 8233125. Ώρες: 19:00, 21:30.Προβολές - είσοδος ελεύθερη

Μουσικό αφιέρωμα: γενική είσοδος 8€

Εκδηλώσεις

  • PLAYOLYMPICS, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΦΡΕΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του British Council για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο η ομάδα του Athens Plaython θα μετατρέψει την πλατεία Κολωνακίου σε ένα Ολυμπιακό στάδιο, όπου τα παιδιά θα παίζουν και θα δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα Ολυμπιακά αθλήματα. Κατά την διάρκεια του event τα παιδιά θα μάθουν βασικές αρχές σχεδιασμού παιχνιδιών, θα έρθουν σε επαφή με το ομαδικό πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων καθώς και της Ολυμπιακής εκεχειρίας και θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια.

H δράση απευθύνεται σε παιδιά Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού. Πλατεία Κολωνακίου. Ώρα: 16:00. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. 697877 2152.

Παραστάσεις

  • "ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ" ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΛΙΑΝΟΥ-ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας (Δ.Ε.Π.Ε.) παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση "Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης" της Εύας Λιανού-Πετροπούλου στον πολυδραστικό χώρο "Πασάγιο 8" κάθε Κυριακή από 27 Μαΐου στις 12.00μ.μ.

Πρόκειται για ένα όμορφο παραμύθι για μικρά και μεγάλα "παιδιά", με σκοπό να μας ταξιδέψει στη χώρα των θαλάσσιων πλασμάτων. Πολυδραστικός χώρος "Πασάγιο 8" (Θεραπειών 8) Τηλ. 2105150050. Ώρα: 12:00. Εισιτήριο 8€.

  • "ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 4Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ;"

Συγγραφή και ερμηνεία από την ομάδα παιδιών, του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής και Παράστασης στο Θέατρο ο Κόσμος, την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 19:30.

Σύνθεση του έργου και Σκηνοθεσία: Ιουλία Μπαλάσκα

Συγγραφείς – ηθοποιοί: Δημήτρης Αθηναίος, Νικόλας Μερτίρης, Χριστίνα Γεωργιάδου, Φρόσω Τσαντιλογιάννη, Νεφέλη Κουτσούκη, Ορφέας Φιερφόλ. Θέατρο ο Κόσμος (Χαλεπά 6Α) Τηλέφωνο: 2106921467. Ώρα: 19:30

Εισιτήριο: Ενήλικοι: 7€, Παιδιά κάτω των 18 ετών: 5€.

Εκδηλώσεις

  • 1Η Ποδηλατική Βόλτα Νέας Ιωνίας

Η 1η Ποδηλατική βόλτα Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 9:00π.μ., με αφετηρία το Βαγόνι Προσκόπων (Λεωφόρος Ηρακλείου 190 Ν. Ιωνία). Είσοδος ελεύθερη.

  • Πεζοπορική Βόλτα στην Πάρνηθα

Το καταφύγιο Φλαμπούρι θα πραγματοποιήσει μια όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλεί, να γνωρίσετε το βουνό αλλά και να έρθετε πιο κοντά στην φύση. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Ώρα εκκίνησης 10:00' από το Φλαμπούρι. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ: 210 246 46 66, 6972 256215. Καταφύγιο Φλαμπούρι - Πάρνηθα Ώρα: 10:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ "Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ"

Συμμετέχουν οι ακόλουθοι εισηγητές: Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας), Μαρώ Τριανταφύλλου (συγγραφέας), Κώστας Δεσποινιάδης (συγγραφές, εκδότης). Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) Τηλ. 210 3463333. Ώρα: 18:00

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ - Παρ 11:00 - 14:00.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

  • MIGRANTFEST2012 - ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ"

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γ.Σ.Ε.Ε., η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη διαπολιτισμική συμβίωση και αλληλεγγύη την Κυριακή 27 Μαΐου στο πάρκο Καραολή του Δήμου Βύρωνα. Αναλυτικό πρόγραμμα: 17:30:Βιωματικό Εργαστήρι για παιδιά. 18:15: Συζήτηση: "Τί είναι η πατρίδα μας; Πρώτη και δεύτερη γενιά μεταναστών: Μεταξύ συμπερίληψης και αποκλεισμού". Μιλούν οι: Δημήτρης Χριστόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη Μοαβία Αχμετ, Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Νίκο Άγκο, Δημοσιογράφος Νικόδημος Μάινα Κινυούα, Πρόεδρος της Οργάνωσης ASANTE. 19:30: Προβολή ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νίκου Δροσάκη: «Οι μικροί άλλοι». Πάρκο Βύρωνα (Έναντι Δημαρχείου) (Καραολή και Δημητρίου). Ώρα: 17:30. Είσοδος ελεύθερη.

Εκθέσεις

  • ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ UCREATE ATHENS

Το Ucreate Athens φιλοξενείται για άλλη μια φορά στο χώρο του Τώρα Κ 44 για να γεμίσει με μοναδικές δημιουργίες από 25 καλλιτέχνες το Γκάζι. Το Ucreate είναι μία προσπάθεια της ομώνυμης ομάδας, με σκοπό να αποτελέσει ένα όχημα δημιουργίας στο οποίο καλούνται οι πάντες να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας τις ιδέες τους σε διαφορετικούς χώρους και χρόνους κάθε φορά. Λειτουργώντας σαν κινητός εκθεσιακός χώρος στοχεύει στην παρουσίαση διαφορετικών μεταξύ τους έργων. Νέοι καλλιτέχνες, κι όχι μόνο, έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στα δικά τους περίπτερα κατά τη διάρκεια εκθέσεων που πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία της πόλης κάθε φορά. Τώρα Κ44 (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 44). Τηλ. 2103423560. Ώρα: 16:00 με 23:59. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ