Αυστραλία: Εκκληση για ειδική άδεια εργασίας σε Ελληνες μετανάστες - iefimerida.gr

Αυστραλία: Εκκληση για ειδική άδεια εργασίας σε Ελληνες μετανάστες

Αυστραλία: Ειδική άδεια εργασίας για τους Έλληνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση για χορήγηση «ειδικής άδειας εργασίας» σε Ελληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, απηύθυνε προς την αυστραλιανή κυβέρνηση ο ομογενής υπουργός της Βόρειας Επικράτειας, Κώστας Βατσκαλής.

Ο κ. Βατσκαλής τόνισε πως στη Βόρεια Επικράτεια, όπου σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και «είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Ελληνες να καλύψουν το κενό».

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC «το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει» αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα.

Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Ντάργουϊν, Βασίλης Ανοιχτομάτης, δήλωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες καταφθάνουν στην πόλη του περίπου δέκα Ελληνες από την Ελλάδα κάθε εβδομάδα.

«Κυρίως είναι οικογένειες αλλά υπάρχει και τεράστιο ενδιαφέρον» λέει ο κ. Ανοιχτομάτης και προσθέτει: «Καθημερινά λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα απελπισμένων από την Ελλάδα που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία».

Ο κ. Βατσκαλής, είναι ταυτόχρονα υπουργός Υγείας, Οικογενειακών Υποθέσεων, Προστασίας Ανηλίκων, Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας και Φυσικών Πόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ