Εκβιασμός από την Εφορία: Περαίωση ή ελεγχος βιβλίων, φόροι και πρόστιμα

Η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων οδηγεί σε ακραία μέτρα την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και σε σύγχυση περίπου 200.000 ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας.

Στα όρια εκβιασμού πληρωμής του ποσού της περαίωσης ή επιβολής μετέπειτα φόρου φαίνεται να κινούνται οι οικονομικές υπηρεσίες της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να σταλούν από τις ΔΟΥ ειδοποιητήρια σε 200.000 ελεύθερους επαγγελματίες ακόμη και αν η οφειλή δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ!

Σε ένα δεύτερο στάδιο, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην περαίωση, με «δικό τους ρίσκο», οι ΔΟΥ θα στείλουν κλήσεις για άμεσο τακτικό έλεγχο στα βιβλία.

Οταν οι φορολογούμενοι θα εισέρχονται στην Εφορία οι εναλλακτικές λύσεις θα είναι μόνον δύο. Είτε θα γίνεται επιτόπου ο έλεγχος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για καταλογισμό επιπλέον φόρων και προστίμων για φορολογικές παραβάσεις είτε θα ζητείται η καταβολή ποσού ίσου με την τελευταία περαίωση προκειμένου να γίνει ένας «φιλικός διακανονισμός» και όχι έλεγχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ