Πρώτη η Σουηδία στην Eurovision- 17η η Ελλάδα και 16η η Κύπρος - iefimerida.gr

Πρώτη η Σουηδία στην Eurovision- 17η η Ελλάδα και 16η η Κύπρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είναι δικό μου, είναι δικό μας», είπε η ελαφρώς ξαφνιασμένη -παρότι ήταν το φαβορί εξαρχής- Σουηδέζα τραγουδίστρια Λορίν που πήρε την νίκη με 372 βαθμούς. Καλή η εμφάνιση της Ελλάδας, που βρήκε ωστόσο παγερή βαθμολογική ανταπόκριση από τις υπόλοιπες 42 χώρες.

65 και 64 βαθμούς αντίστοιχα κατάκτησαν η Κύπρος και η Ελλάδα στην 57η Eurovision που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Μπακού.

Συγκεκριμένα την Ελλάδα προτίμησαν Κύπρος και Αλβανία (12 πόντους η καθεμιά), Ρουμανία (8 πόντους), Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν ( 5 πόντους), Μολδαβία (4 πόντους), Τουρκία και Ρωσία (3 πόντους), Βέλγιο και Ισραήλ ( 23 πόντους) , Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Σερβία και Γερμανία ( 1 πόντο).

Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν οι Σουηδία (372 πόντους), Ρωσία (259), Σερβία (214), Αζερμπαϊτζάν (150), Αλβανία (146), Εσθονία (120), Ιταλία(101),

Γερμανία (100) και Ισπανία (97).

Ενώ τελευταίες και καταϊδρωμένες κατέληξαν να είναι Γαλλία (21) Δανία (21), Ουγγαρία (19), Ηνωμένο Βασίλειο (12) και Νορβηγία (7).

Κατά τα άλλα η τελετή εξελίχθηκε στο ίδιο ακριβώς τέμπο και με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές με τους δυο ημιτελικούς.

Ξεχώρισαν (με την καλή και την κακή έννοια) οι φαβορίτες του τραγουδιστή από την Βρετανία, η σφηκοφωλιά στο κεφάλι της Αλβανής τραγουδίστριας, οι διάσημες γιαγιάδες της Ρωσίας με τον ξυλόφουρνο on stage, το μεταλλιζέ βρακάκι της Γαλλίας, η ντυμένη ως καπετάνιος Soluna από την Δανία και η ντυμένη σαν Καρυάτιδα Παστόρα από την Ισπανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ