Ιω. Διώτης: "Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους παρανομούν" - iefimerida.gr

Ιω. Διώτης: "Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους παρανομούν"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ ανέλαβε και επισήμως ο γνωστός από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη Ιωάννης Διώτης, σε τελετή που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε αυτούς που παρανομούν, απέναντι στις εστίες της διαφθοράς και της σπατάλης στη χώρα» δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ιωάννης Διώτης, πρώην αντιεισαγγελέας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρέστη σήμερα Παρασκευή στην αλλαγή φρουράς στο ΣΔΟΕ και δήλωσε ότι η επιλογή των υποθέσεων που ερευνά το Σώμα δεν γίνεται με γνώμονα το πολιτικό κόστος αλλά «με σκοπό να εμπεδωθεί αίσθημα δικαιοσύνης στους πολίτες»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η φοροδιαφυγή είναι «έγκλημα κατά της χώρας» και ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών. Παράλληλα κάλεσε τα στελέχη του ΣΔΟΕ να κυνηγήσουν αυτούς που προκλητικά και κατάφωρα φοροδιαφεύγουν.

Ο απερχόμενος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ (και νυν γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών για φορολογικά θέματα) κ. Ι. Καπελέρης, ανέφερε ότι το 2010 βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 5 δισ. ευρώ και για εφέτος ο στόχος είναι τα 7,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε, τον Απρίλιο βεβαιώθηκαν διπλάσια πρόστιμα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ συνολικά στο πρώτο τετράμηνο υπάρχει θετικό πρόσημο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ