Ο Στίγκλιτς αποδομεί την κυβέρνηση και "βλέπει" αναδιάρθρωση χρέους - iefimerida.gr

Ο Στίγκλιτς αποδομεί την κυβέρνηση και "βλέπει" αναδιάρθρωση χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρικλοποδιά στην κυβέρνηση, που εμμένει να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, βάζει ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο άνθρωπος που φέρεται να ήταν εκείνος που συμβούλευσε το Γιώργο Παπανδρέου να... "απειλήσει" τους ευρωπαίους με το "γεμάτο πιστόλι του ΔΝΤ", επιβεβαίωσε, επί της ουσίας,όλα τα ξένα δημοσιεύματα που «βλέπουν» αναδιάρθρωση του χρέους.
Σε συζήτηση που διοργάνωσε το Columbia University για την «Παγκόσμια Οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές», Έλληνας φοιτητής ρώτησε τον κ. Στίγκλιτς την άποψή του και ο ίδιος φέρεται να... αιφνιδιάστηκε.Στην αρχή δεν ήθελε να απαντήσει. «Θα ήταν καλύτερα να μιλήσω για την Ιρλανδία και όχι για την Ελλάδα», είπε επικαλούμενος την σχέση του με τον κ. Παπανδρέου, ενώ στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα, για τα οποία ωστόσο έριξε τις ευθύνες αποκλειστικά στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όλα έγιναν σωστά. Πάρθηκαν σωστές πολιτικές αποφάσεις», είπε και πρόσθεσε ότι όλα δείχνουν πώς η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη, όμως «ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον», κατέληξε.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» κινήθηκε με συνέντευξή του στο Bloomberg και ο σύμβουλο της Μέρκελ, Λαρς Φελντ, ο οποίος είπε ότι μια αναδιάρθρωση θα ήταν... χρήσιμη μακροπρόθεσμα για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης!

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τώρα, με τη βοήθεια των πιστωτών, θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ΕΜΣ που θα λειτουργήσει από το 2013», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ