Έφοδος στα εγκατελειμμένα της Πάτρας για εντοπισμό παράνομων μεταναστών - iefimerida.gr

Έφοδος στα εγκατελειμμένα της Πάτρας για εντοπισμό παράνομων μεταναστών

Έφοδος στ εγκατελειμμένα κτίρια για εντοπισμό παράνομων μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μαζικές καταγγελίες πολιτών, η αστυνομία πραγματοποιεί έφοδο σε εγκαταλειμμένα κτίρια στην Πάτρα με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών. Ήδη έχουν συλληφθεί 50 αλλοδαποί, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα κέντρα κράτησης που υπάρχουν στη χώρα.

Εν το μεταξύ, για αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης από την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της περιοχής Ιτεών, με τη συνεργασία του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και του Δήμου Πατρέων ανοικτή συζήτηση με τους φορείς και τους πολίτες.

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες καταδικάζει κάθε πράξη βίας και απευθύνει έκκληση να σταματήσει ο κύκλος της βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η αγανάκτηση για τη δολοφονική αυτή ενέργεια, για την οποία έχει επιληφθεί πλέον η Δικαιοσύνη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις αυτοδικίας και νέο κύκλο βίας. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για στοχοποίηση και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή της Πάτρας ή οπουδήποτε αλλού στην Ελληνική επικράτεια

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, απαιτούν σοβαρό διάλογο, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση και να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις βίας.

Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει επίσης την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών για αναμόρφωση του συστήματος ασύλου και βελτίωση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που αποτελεί ένα αναγκαίο (ανάμεσα σε άλλους) παράγοντα βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ