Οι «Μάγοι» του ΑΠΘ βγάζουν τη Φυσική στο δρόμο με ταχυδακτυλουργικά - iefimerida.gr

Οι «Μάγοι» του ΑΠΘ βγάζουν τη Φυσική στο δρόμο με ταχυδακτυλουργικά

Οι «Μάγοι» του ΑΠΘ βγάζουν τη Φυσική στο δρόμο με τρόπο ταχυδακτυλουργικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαγικά πράγματα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Νερό που βράζει μόνο του, μπαλόνια που τρυπάνε αλλά δε σκάνε, αντικείμενα εξαφανίζονται, άνθρωποι περπατάνε στο νερό και όλα αυτά, όχι μόνο εξηγούνται επιστημονικά, αλλά βασίζονται και σε απλούς νόμους της Φυσικής που διδάσκονται στα σχολεία.

Στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ, φιλοξενείται για 4η συνεχή χρονιά, η 6η διοργάνωση της εκδήλωσης «Φυσκά Μαγικά», όπου η ομάδα Physics Partizani, αποτελούμενη απο μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Φυσικού και του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ, παρουσιάζει και ερμηνεύει απλούς νόμους της Φυσικής με τρόπο εντυπωσιακό.

Φορώντας τα πορτοκαλί μπλουζάκια με το έμβλημα της ομάδας τους, έναν Αινστάιν που φοράει το καπέλο του Τσε Γκεβάρα, περπατάνε στην επιφάνεα του νερού, μετατρέπουν μπουκάλια αναψυκτικού σε πυραύλους, φορτίζουν ρολόγια απο μια φέτα λεμόνι, μαγείρευουν πάνω σε βρεμμένες σανίδες και μας προυσιάζουν τους νόμους της φυσικής όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Εξηγώντας ότι τα «αυθραυστα μπαλόνια είναι θέμα ελαστικότητας», ότι η κουζίνα που μαγειρεύει μόνη της στηρίζεται σε επαγωγική εστία, ενω το νερό που «τσακίζει» το τενεκεδένιο κουτί είναι αποτέλεσμα υποπίεσης, αποκαλύπτουν σε μεγάλους και μικρούς την διασκεδαστική οπτική γωνία ενός παρεξηγημένου σχολικού μαθήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ