«Σαφάρι» του Υπουργείου Οικονομικών για τα έσοδα του Δημοσίου - iefimerida.gr

«Σαφάρι» του Υπουργείου Οικονομικών για τα έσοδα του Δημοσίου

«Σαφάρι» του Υπουργείου Οικονομικών για τα έσοδα του Δημοσίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Ελλάδα καλείται να διαμορφώσει «ταμείο ασφαλείας», στην περίπτωση όπου καθυστερήσει η δόση του Ιουνίου , στο Υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός καθώς τα έσοδα του Δημοσίου έως τις 20 Μαΐου παρουσιάζουν υστέρηση πάνω από 25%.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μείωση εσόδων η οποία ξεπερνά το 25% και αγγίζει το 30% τον Μάιο, κάνοντας την κατάσταση ασφυκτική και δημιουργώντας πλέον με μαθηματική ακρίβεια τις προϋποθέσεις για υστέρηση εσόδων τακτικού προϋπολογισμού πάνω από μισό δισ. ευρώ στο πεντάμηνο. Άλλωστε, ήδη από τα στοιχεία τετραμήνου προκύπτει υστέρηση εσόδων 495 εκατ. ευρώ σε επίπεδο κρατικού προϋπολογισμού.

Με αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός Οικονομικών έχει σύμφωνα με πληροφορίες, αλλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Καραγιώργη Σερβίας προκειμένου να ελέγξει -όσο είναι δυνατόν- την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Πρώτος στόχο των συσκέψεων είναι η ενίσχυση των εσόδων γι' αυτό και όπως αποκάλυψε το Euro2day στέλνονται ειδοποιητήρια ακόμη και για οφειλές 300 ευρώ, παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ δίνεται και έκπτωση για αποδοχή και εξόφληση προστίμων που έχει επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την υποβολή αιτήματος για χρήση 3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως προσωρινή διευκόλυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ