«Έλληνες, ξεπεράστε τον εαυτό σας» λέει ο διάσημος επιζήσας των Άνδεων - iefimerida.gr

«Έλληνες, ξεπεράστε τον εαυτό σας» λέει ο διάσημος επιζήσας των Άνδεων

«Έλληνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Nάντο Παράντο, ένας από τους 16 επιζώντες στο αεροπορικό δυστύχημα στις Ανδεις το 1972, σε μία συγκλονιστική συνέντευξη του, καλεί τους δοκιμαζόμενους Έλληνες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τα συμβατικά ανθρώπινα όρια!

Ο διάσημος επιζήσαντας θα βρεθεί σύντομα στην Αθήνα, για μια διάλεξη στο Κολέγιο Αθηνών, στις 31 Μαΐου, μιλά στο «ΒΗΜΑ» για τις προσωπικές του δοκιμασίες μετά το ατύχημα και δίνει «οδηγίες επιβίωσης» εν μέσω κρίσης.

Ο Παράντο δε διστάζει να παραλληλίσει τη δική του προσπάθεια επιβίωσης στις χιονισμένες Άνδεις με την υπαρξιακή κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ως απόρροια της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, στέλνοντας μήνυμα θέλησης, ρεαλισμού και αισιοδοξίας.

Σήμερα, κορυφαίος ομιλητής σε θέματα ηγεσίας, ο Παράντο καταθέτει την εμπειρία των 70 ολόκληρων ημερών στην απόγνωση του χιονιού, και εξηγεί πώς φθάνοντας - και ξεπερνώντας - τα συνήθη ανθρώπινα όρια, κατόρθωσε να νικήσει.

Ο ίδιος αποδίδει τη δική του επιβίωση στο ρεαλισμό που τον διέκρινε στις κρίσιμες στιγμές και στη δυνατή του θέληση και αγάπη να ξαναδεί τον πατέρα του, αφού είχε πλέον χάσει τη «μάνα, αδελφή και φίλους».

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ, εμείς ξεχωρίσαμε παρακάτω μερικές συγκλονιστικές εκφράσεις του.

«Τις κρίσεις κανείς δεν τις θέλει στη ζωή του, μαθαίνουμε όμως από αυτές. Αν κατορθώσεις να σταθείς όρθιος, η εμπειρία μίας τέτοιας συνθήκης σε κάνει ασφαλώς «πλουσιότερο» και πιο δυνατό».

«Νομίζω ότι ήταν σημαντική παράμετρος στο ατύχημα ότι ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ύστερα όμως από δυο μήνες λιμοκτονίας, με ένα αδύναμο σώμα, το μόνο που βοηθάει είναι το μυαλό. Ήθελα πάση θυσία να γυρίσω πίσω, στον πατέρα μου, να του πω ότι δεν είχε χάσει ολόκληρη την οικογένεια του, η αγάπη μου για κείνον έγινε το ισχυρότερο κίνητρο για να γλιτώσω, για να δραπετεύσω από κει» .

«Να συνεχίσω μπρος, στα 6.000 μέτρα, για να δω τι υπήρχε πέρα από μένα. Αυτή η στιγμή σημάδεψε όλη μου τη ζωή».

«Παραδέχομαι βέβαια ότι η στιγμή της κρίσης δεν είναι εύκολη στη διαχείρισή της, αποτελεί καμπή για μία χώρα, αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Μόνο μη σταματάς».

«Οι κρίσεις δεν διαρκούν για πάντα».

«Μόνο ένα σημείο δεν έχει επιστροφή, ο θάνατος».

Πιστεύετε στον Θεό κ. Παράντο;

«Ναι, αλλά όχι με τον τρόπο που μου δίδαξαν στο σχολείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ