Πατρινοί για δολοφονία Λαζανά και Χρυσή Αυγή: Δεν θέλουμε αυτόκλητους σωτήρες - iefimerida.gr

Πατρινοί για δολοφονία Λαζανά και Χρυσή Αυγή: Δεν θέλουμε αυτόκλητους σωτήρες

Δολοφονία Θανάση Λαζανά: Αδικαιολόγητη ανοχή της αστυνομίας καταγγέλουν οι κάτοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεταμένο είναι το κλίμα στη γειτονιά του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά στην Πάτρα, όπου δολοφονήθηκε το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου από τρεις Αφγανούς μετανάστες, ύστερα από διένεξη που είχε μαζί τους επειδή κλότσησαν το σκύλο του.

Οι κάτοικοι της περιοχής εξηγούν σήμερα στα «ΝΕΑ» πως «ούτε με τη Χρυσή Αυγή είμαστε ούτε αυτόκλητους προστάτες χρειαζόμαστε. Ασφάλεια ζητάμε για τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας». Ακόμα, οι σοκαρισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη ανοχή της αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες τους, απέχει συστηματικά από την περιοχή, καίτοι αποτελεί «γκέτο» μεταναστών. «Τη μοναδική φορά που η Αστυνομία όντως ήρθε στην περιοχή μας, ήταν να προστατέψει αυτούς που σκότωσαν το Θανάση» λέει φίλος του θύματος.

Πριν από λίγες μέρες, κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, στο ύψους της εισόδου του νέου λιμανιού της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του 30χρονου, φωνάζοντας συνθήματα με πιο χαρακτηριστικό το «Θανάση ζεις, εσύ μας οδηγείς».

«Εμείς το δρόμο του λιμανιού θα τον κλείνουμε κάθε μέρα τουλάχιστον μέχρι να βρεθούν οι τρείς δολοφόνοι του Θανάση και να απομακρυνθούν από την περιοχή» λέει ξάδερφος του θύματος.

Η Αστυνομία έχει υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όπου φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των τριών αλλοδαπών ενώ έχουν εντοπίσει έναν από τους τρεις Αφγανούς υπόπτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ