Σπαράγγια, πεσκανδρίτσα και τιραμισού στο μενού της Μέρκελ - iefimerida.gr

Σπαράγγια, πεσκανδρίτσα και τιραμισού στο μενού της Μέρκελ

Τα σπαράγγια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτρ υψηλής μαγειρικής ετοίμασαν ένα λουκούλλειο γεύμα για τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών αλλά τελικά την...έβγαλαν με σάντουιτς!

Οι συζητήσεις βλέπετε και οι αντιπαραθέσεις είχαν χτυπήσει κόκκινο και επειδή το γεύμα ήταν έτοιμο αλλά βγήκαν εκτός χρόνου και δεν μπορούσαν να διακόψουν, επιστρατεύτηκαν τα σάντουιτς για να τους κρατήσουν «δυνατούς»!

Το γε΄υμα σύμφωνα με τον «βηματοδότη» ήταν Γαλλικής έμπνευσης και εκτέλεσης. Πρώτο πιάτο σπαράγγια, ακολουθούσε πεσκανδρίτσα με σάλτσα πορτοκαλιού, κόκκινο ή άσπρο γαλλικό κρασί και για γλυκό ένα είδος, που περισσότερο έμοιαζε με τιραμισού. Έλα όμως που κανείς από τους ηγέτες και βεβαίως απ΄ αυτούς που προετοίμασαν το δείπνο δεν υπολόγισε ότι αυτό θα διαρκούσε περί τις τέσσερις ώρες και θα τελείωνε γύρω στις 2 το πρωί ώρα Ελλάδος...

Σε κάποια στιγμή και ενώ η συζήτηση πήγαινε μακριά και περιστρεφόταν στα μέτρα ανάπτυξης και στην έκδοση ευρωομολόγων με τον Ολάντ να τα προτείνει και την Μέρκελ να τα απορρίπτει, ορισμένοι από τους ηγέτες πείνασαν, ανάμεσα τους και η γερμανίδα Καγκελάριος.

Το δείπνο όμως είχε ήδη σερβιριστεί, ντελίβερι δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει, οπότε ένας από τους ηγέτες (δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιος) έριξε την ιδέα του... σνακ. Άνοιξαν οι πόρτες μπήκαν μέσα μερικά γκαρσόνια και πρόσφεραν... καναπεδάκια στους ηγέτες. Για να τους κρατήσουν δυνατούς γιατί η νύκτα προβλεπόταν μεγάλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ