Αισθητήριο όργανο των φαλαινών εξηγεί πώς έγιναν τα μεγαλύτερα ζώα στον πλανήτη - iefimerida.gr

Αισθητήριο όργανο των φαλαινών εξηγεί πώς έγιναν τα μεγαλύτερα ζώα στον πλανήτη

Αισθητήριο όργανο των φαλαινών εξηγεί πώς έγιναν τα μεγαλύτερα ζώα στον πλανήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερικανοί ερευνητές από το Ίδρυμα Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον, ανακάλυψαν ένα νέο αισθητήριο όργανο σταο στόμα των φαλαινών, τo οποίο, ελέγχει το άνοιγμα των σαγονιών τους όταν τρέφονται, κάτι που βοήθησε τις φάλαινες να γίνουν τα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη αν και τρώνε μόνο μικρά ψαράκια και πλαγκτόν.

Όπως αναφέρει το econews.gr, το αισθητήριο όργανο που ανακάλυψαν οι επιστήμονες, συντονίζει όλες τις ενέργειες κατά τη διαδικασία της θρέψης και βοηθά τις φάλαινες να αντιλαμβάνονται την ποσότητα της τροφής που εισρέει στο στόμα τους.

Το όργανο αυτό, εντοπίζεται ανάμεσα στο κενό που έχουν τα δυο οστά στα κάτω σαγόνια τους και αποτελείται από συνθετικό ιστό με προεξοχές γεμάτες νεύρα, ενω περιβάλλεται από ένα μαλακό ζελοειδές υλικό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το νέο αισθητήριο όργανο ανταποκρίνεται στην περιστροφή των σαγονιών καθώς η φάλαινα ανοιγοκλείνει το στόμα της και καθώς οι «πτυχώσεις» στον λαιμό της διαστέλλονται όταν εισέρχεται το νερό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ