Φρανσουα Ολάντ, ο νέος φίλος της Ελλάδας - iefimerida.gr

Φρανσουα Ολάντ, ο νέος φίλος της Ελλάδας

Φρανσουα Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρώπη των Μερκοζί αποτελεί πια παρελθόν, μιας και ο νέος Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατάφερε να αλλάξει τους συσχετισμούς κατά την τελευταία άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Για νέα πνοή στην Ευρώπη, κάνουν λόγο ΤΑ ΝΕΑ, με αναφορά «στο Γάλλο που δεν έκανε το Γερμανό». Στον αντίποδα της αυστηρής γερμανικής λιτότητας, ο νέος Γάλλος Πρόεδρος, τοποθετεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας την ανάπτυξη, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.

Και οι διαφορές με τον απερχόντα Νικολά Σαρκοζί δε σταματούν μόνο στην ουσία της διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης αλλά και στον τύπο. Σε αντιδιαστολή με τον προκάτοχο του, που έκανε χρήση του Προεδρικού τζετ για τις μετακινήσεις του, ο νέος Γάλλος Πρόεδρος, αφού συναντήθηκε με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, πήραν μαζί το τρένο για τις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, Φρανσουά Ολάντ μπήκε στο χώρο της Συνόδου συνοδευόμενος από τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και όχι από την Γερμανίδα Καγκελάριο όπως μας είχε μέχρι τώρα συνηθίσει ο Νικολά Σαρκοζι.

Το δημοσίευμα, κάνει λόγο για την «απομονωμένη Άγκελα στην Ευρώπη» και την «νέα γαλλο-γερμανική εποχή παγετώνων». Παρόλα αυτά, το άρθρο καταλήγει πως και οι δύο ηγέτες έχουν τις προϋποθέσεις να τα πάνε καλά μιας και οι δύο είναι χαρακτήρες ...«θιασώτες του συμβιβασμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ