Δίδυμες πόρνες του Aμστερνταμ περιγράφουν εμπειρίες ενός αιώνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Δίδυμες πόρνες του Aμστερνταμ περιγράφουν εμπειρίες ενός αιώνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Λουίζ και η Μαρτίνε είναι αυθεντικές, παραδοσιακές, πόρνες της ολλανδικής πρωτεύουσας. Απελευθερωμένες, χαρωπές και δίχως να φοβούνται κανέναν». Ο σκηνοθέτης που υπογράφει το ντοκιμαντέρ για τη δράση των δύο αδερφών δεν έχει ενδοιασμούς: αυτή η ιστορία έπρεπε να ειπωθεί.

Εναν αιώνα πεζοδρόμιο έχουν ζήσει συνολικά οι δύο αδερφές και νιώθουν έτοιμες να μιλήσουν για όσα έχουν αλλάξει στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια της ολλανδικής πρωτεύουσας, εκεί όπου έμαθαν να βγάζουν χρήματα προσφέροντας το σώμα τους.

«Τα παλιά χρόνια μια τεράστια σιδερένια μπάρα έμπαινε σε πόρτες και παράθυρα εάν η κόρη έδειχνε «πολύ αστράγαλο». Σήμερα τα κοριτσάκια ντιλάρουν τα ναρκωτικά τους από τα θρανία και τις αυλές των σπιτιών τους. Τίποτα δεν είναι ίδιο πια εκεί έξω» λένε οι πρωταγωνίστριες του «Meet the Fokkens» που κάνει πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι στα φεστιβάλ όλου του κόσμου (αρχής γενομένης από της Νέας Υόρκης).

Οι 69χρονες δίδυμες πόρνες περιγράφουν πως έμαθαν να κρατούν μακριά τους επίμονους «προστάτες», πως άνοιξαν το πρώτο τους μπορντέλο και βέβαια με τι σκληρές ιστορίες ζωής έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες ως ιδρύτριες του πρώτου συνδικάτου για τις ιερόδουλες της πόλης.

Ξεκίνησαν την καριέρα τους στις αρχές της δεκαετίας του '60 και μάλλον είναι ειλικρινείς όταν λένε πως «Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τα κόλπα που έχουμε μάθει στο σεξ. Είναι αναρίθμητα. Σίγουρα, όμως, στα 100 χρόνια πεζοδρομίου που συμπληρώνουμε κι οι δυο μαζί δεν θυμόμαστε να κάναμε ποτέ σεξ χωρίς να μας πληρώσουν καλά».

Η Λουίζ με λύπη παραδέχεται ότι εδώ και δύο χρόνια δεν ασκεί το επάγγελμα επειδή «έχω αρθριτικά και δεν μπορώ να σηκώσω τα πόδια μου πολύ ψηλά. Η αδερφή, μου όμως, δουλεύει ακόμα κανονικά. Είμαστε πολύ γνωστές στο Άμστερνταμ. Διάσημες. Εξάλλου δεν μπορείς να ζήσεις με τη πενιχρή σύνταξη που δίνει το κράτος».

Οι δύο αδερφές συμφωνούν πάντως ότι ακόμη και αν δεν ήταν διάσημες στην πόλη τους θα συμφωνούσαν να εκτεθούν στην κάμερα. Δεν την φοβούνται. Κάποια στιγμή λέει η μία στην άλλη: «Την έκανες την δουλειά. Έγινες πόρνη. Δεν θα πετάξεις ποτέ αυτόν τον χαρακτηρισμό από πάνω σου. Πάντα θα σε φωνάζουν πόρνη. Επομένως,ζήστο!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ