Λαφαζάνης: Μνημόνιο τέλος, θα ακυρωθεί - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Μνημόνιο τέλος, θα ακυρωθεί

Λαφαζάνης: Μνημόνιο τέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «τέλος του Μνημονίου», ανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε πως «το Μνημόνιο θα ακυρωθεί και θα υπάρξει ένα καινούριο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας».

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», τόνισε πως «το Μνημόνιο λέει μείωση του κατώτατου μισθού στα όρια Βουλγαρίας» και πρόσθεσε ότι «νέα μέτρα που θα μειώνουν μισθούς και συντάξεις δεν μπορεί να τα πάρει μια κυβέρνηση».

Στην συνέχεια είπε πως μετά τις εκλογές μία από τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργηθεί το τέλος ακινήτων για τα μεσαία εισοδήματα και κάτω. Επίσης, σε ερώτηση για το εάν συναντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ άρνηση από την Ευρώπη για όλα όσα θέλει να κάνει, ο βουλευτής είπε πως «σε όλες τις περιπτώσεις θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Το έχουμε πει ότι επιλογή μας δεν είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη αλλά αυτό που λέμε είναι ότι παλεύουμε για ριζοσπαστική αλλαγή εντός της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να θυσιάσουμε το μέλλον αυτού του τόπου στο όνομα των απαιτήσεων των δανειστών».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να κοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, ο κ. Λαφαζάνης, «δεν πιστεύω ότι θα καταφύγουν σε ένα τέτοιο μέτρο που θα οδηγήσει σε αυτοκτονία την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο θέμα των καταθέσεων, ο Παναγιώτης'Λαφαζάνης είπε πως είναι ιερές και απαραβίαστες και τις «λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις πολιτικές τους».

Ο ίδιος απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν μετατάξεις. Όπως είπε «δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις, υπάρχει σε ορισμένους τομείς πλεονάζον προσωπικό και σε άλλους τομείς υπάρχει έλλειψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ