Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει λεφτά, δεν βιαζόμαστε για την επόμενη δόση - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει λεφτά, δεν βιαζόμαστε για την επόμενη δόση

«Η Ελλάδα έχει λεφτά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει ... ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα κι ως εκ τούτου δεν θα συνιστούσε πρόβλημα τυχόν καθυστέρηση μερικών εβδομάδων, στη χορήγηση της επόμενης δόσης. Αυτό δήλωσε ο Μάρτιν Κορτχάους, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει τρέχουσα ανάγκη για εξωτερική χρηματοδότηση της Ελλάδας έως και τα μισά του χρόνου», είπε ο κ. Κορτχάους κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι δανειστές της Ελλάδας θα αξιώσουν «μία θετική έκθεση προόδου για την πορεία των μεταρρυθμίσεων», προτού αποδεσμεύσουν τη δεύτερη δόση, ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, στα τέλη Ιουνίου.

Νωρίτερα, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο διοικητής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν τόνισε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει, εάν η Αθήνα δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βάιντμαν, ερωτηθείς για το θέμα των ευρωομολόγων, είπε πως η σχετική συζήτηση «τον εκνευρίζει κάπως», διότι θεωρεί ψευδαίσθηση την προσδοκία ότι τα ευρωομόλογα θα αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ