Κουβέλης: Να αυξήσουμε τους φόρους στους οικονομικά ισχυρούς - iefimerida.gr

Κουβέλης: Να αυξήσουμε τους φόρους στους οικονομικά ισχυρούς

Κουβέλης: Να αυξήσουμε τους φόρους στους οικονομικά ισχυρούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα σε ια προοδευτική κατεύθυνση επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με νέους, άνεργους επιστήμονες.

«Λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς» είναι η θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο και έκανε λόγο για φόρο- επιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη, που έφερε κατάρρευση στα δημόσια έσοδα.

Επίσης, πρότεινε να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο και πρότεινε την ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών, τονίζοντας οτι μέχρι σήμερα «Η φοροδιαφυγή θριαμβεύει».

«Η χώρα χρειάζεται νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων. Αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους άνεργους επιστήμονες, οικονομολόγους, νομικούς, λογιστές και να έχουν ως έργο τον καταλογισμό των φόρων», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ