Νιλ Αρμστρονγκ: Ελπίζω κάποιος να βρει κάποτε την κάμερα που άφησα στη Σελήνη - iefimerida.gr

Νιλ Αρμστρονγκ: Ελπίζω κάποιος να βρει κάποτε την κάμερα που άφησα στη Σελήνη

Ο Νιλ Άρμστρονγκ μιλάει για «το μεγάλο άλμα της ανθρωπότητας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 82χρονος σήμερα Νιλ Άρμστρονγκ παραχώρησε πέρσι μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη περίπου μίας ώρας σην Αυστραλιανή Ένωση Ορκωτών Λογιστών (CPA), στο διάστημα παραμονής του στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο του 2011, στην οποία αναφέρεται στα συναισθήματά του για τη διάσημη προσελήνωση, αλλά κάνει και νύξεις για την σύγχρονη πολιτική της NASA.

O πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι δήλωσε οτι το «μικρό βήμα για τον άνθρωπο» το ένιωσε τοσο μικρό ωστε δεν είχε χρόνο να αντιληφθεί που βρισκόταν και τι είχε καταφέρει: «Η στιγμή ήταν κξεχωριστή και αλησμόνητη, αλλα ταυτόχρονα ήταν μονάχα μία στιγμή. Δεν βρισκόμασταν εκεί για να συλλογιστούμε αλλά για να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Και αυτά κάναμε» δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη.

Μιλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του, για το πως ένιωθε με τη στολή, «πολύ δυσκίνητος, σαν τον Φρανκεστάιν» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενω δεν παρέλειψε να αναφέρει τη δυσαρέσκειά του που οι σημερινές φιλοδοξίες της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη NASA είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με εκείνες της δικής του διαστημικής εποχής.

Τέλος, απαντώντας σε όλους όσους πιστεύουν πως η προσελήνωση ήταν απλώς μία απάτη είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι λατρύουν τις θεωρίες συνομωσίας. Παρόλο που είναι ελκυστικές, προσωπικάδε με απασχόλησαν ποτέ γιατί είμαι σίγουρος οτι μία μέρα κάποιος θα πετάξει ξανά ως εκεί και θα βρει την κάμερα που εγώ άφησα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ