Τοκογλύφος στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσε το θύμα του με GPS - iefimerida.gr

Τοκογλύφος στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσε το θύμα του με GPS

Τοκογλύφος στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσε το θύμα του με GPS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη σε 63χρονος ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων για εκβίαση και τοκογλυφία.

Ο συλληφθείς δάνεισε, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, σε ένα 36χρονο, τμηματικά, το ποσό των 11.400 ευρώ και με τους μηνιαίους τόκους που απαιτούσε, εισέπραξε το ίδιο διάστημα το ποσό των 18.190 ευρώ. Κάθε φορά, μάλιστα, που κατέφευγε ο 36χρονος στο δανεισμό, ο συλληφθείς του παρακρατούσε το αυτοκίνητό του, στο οποίο, μάλιστα, εν αγνοία του θύματος, τοποθέτησε συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS).

Τον τελευταίο καιρό, ο 63χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 3.200 ευρώ, ως οφειλή από το αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, το οποίο ο 36χρονος αδυνατούσε να καταβάλλει. Τελικά, κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές και, αφού προσημειώθηκε το παραπάνω ποσό, έκλεισε ραντεβού με το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις παραδόθηκαν τα χρήματα.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δέκα ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης οχήματος, μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB), έντεκα καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά, είκοσι πέντε αντίγραφα γραμματίων είσπραξης από τραπεζικό υποκατάστημα, τέσσερις ασυμπλήρωτες συμβάσεις δανείων και το χρηματικό ποσό των 4.730 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ