Βουλδής: Ο δήμαρχος της Πάτρας έχει ευθύνες για την έξαρση της βίας - iefimerida.gr

Βουλδής: Ο δήμαρχος της Πάτρας έχει ευθύνες για την έξαρση της βίας

Βουλδής: Η Πάτρα πεδίο μάχης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα ειδικά μετά τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά από τρεις μετανάστες καταθέτει ο Απόστολος Βουλδής, πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων ο οποίος δέχθηκε επίθεση με καδρόνι μέσα σε τηλεοπτικό στούντιο από αντιεξουσιαστές.

Ο κ. Βουλδής ο οποίος συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Super B φιλοξενούσε στο στούντιο τον εκλεγέντα με τη Χρυσή Αυγή Μιχάλη Αρβανίτη, όταν εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων που επιτέθηκε στο βουλευτή. Ο ίδιος προσπάθησε να τους αποτρέψει και τα... πυρά στράφηκαν και εναντίον του.

Συμφωνα με τον κ. Βουλδή, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο iefimerida.gr, οι ευθύνες για την κατάσταση στην Πάτρα είναι διαχρονικές, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση έχει οξυνθεί καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακήρυκτος πόλεμος ακροδεξιών και ακροαριστερών οργανώσεων, με ευθύνη και του -εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ- δημάρχου της πόλης που παρακολουθεί χωρίς να αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης είναι:

Ποιος έχει την ευθύνη για τον συνωστισμό χιλιάδων μεταναστών στην Πάτρα;

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, δεδομένου ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα αγγίζει την πόλη 15 χρόνια. Διαφορετική μορφή είχε αρχικά όταν εμφανίστηκαν Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους που εκδιώχτηκαν από την πατρίδα τους για πολιτικούς λόγους. Σήμερα στην Πάτρα βρίσκονται οικονομικοί μετανάστες που αναζητούν την τύχη τους προς την Ευρώπη. Ευθύνες έχει η Πολιτεία που ποτέ δεν είχε ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική και ο κάθε υπουργός προέτασε τις δικές του θέσεις. Ευθύνες έχουν και οι τοπικές αρχές που ποτέ δεν ομονόησαν σε κοινή γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποτέλεσμα είναι να προκύπτουν επεισόδια και με τις γνωστές επιχειρήσεις-σκούπα να προσπαθούν να εξαφανίσουν πρόσκαιρα το πρόβλημα. Το ίδιο συνέβη και τώρα που μετακίνησαν τους μετανάστες στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Πάτρας, έχει ευθύνες ;

Εχει ευθύνες. Ο δήμαρχος Πάτρας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει πρόταση για τους μετανάστες κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστώσει κανείς. Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν τήρησε την προεκλογική του δέσμευση που έλεγε ότι «θα ανέβαινε στα κεραμίδια για το μεταναστευτικό». Ποτέ δεν αποκάλυψε τι θα απαιτούσε από την κυβέρνηση για την λύση του προβλήματος. Το μόνο που ζήτησε στην τελευταία σύσκεψη, μετά τα επεισόδια, ήταν η ενίσχυση της αστυνόμευσης !

Η Χρυσή Αυγή έχει πάρει την πόλη στα χέρια της ;

Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για μεμονωμένα στοιχεία με ελάχιστη απήχηση στην τοπική κοινωνία, απλώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αυτονόητο θυμό και την οργή του κόσμου για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Λύση υπάρχει για την Πάτρα ;

Ναι, πρέπει πρώτα να κινηθούμε προς την ανατροπή της απόφασης Δουβλίνο ΙΙ που εγκλωβίζει τους μετανάστες στη χώρα μας. Επίσης, να απαντήσουμε αν θέλουμε πράγματι τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών ή αν προσπαθούμε απλώς να πετάξουμε το πρόβλημα στην αυλή του γείτονα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει κάπου να συγκεντρωθούν, να διαμείνουν ανθρώπινα αντί να περιφέρονται και να αναπτύσσουν λοιμώδη νοσήματα λόγω της άθλιας διαβίωσής τους. Ας είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο, ώσπου να ευρεθεί λύση.

Γιατί συμβαίνουν αυτά τα τραγικά επεισόδια στην Πάτρα ;

Δυστυχώς στην Πάτρα το τελευταίο δίμηνο έχει ξεκινήσει ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών οργανώσεων. Και όταν τα άκρα συναντώνται η βία είναι δεδομένη. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συντάραξαν την πόλη και είχαν ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία του 30χρονου πατρινού, στοιχεία που κινούνται στις παρυφές του πολιτικού φάσματος έδρασαν προτάσσοντας την ιδεολογία της βίας.

Ακροαριστερά στοιχεία, τι εννοείτε ;

Στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου που δηλώνουν αντιφασίστες και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών αλλά που δυστυχώς διεκδικούν αυτά τα δικαιώματα φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα. Κράνη και ρόπαλα δεν έχει μόνο η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ