Ευαγγέλιο του Βαρνάβα: Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ! - iefimerida.gr

Ευαγγέλιο του Βαρνάβα: Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ!

Ευαγγέλιο του Βαρνάβα: Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα δερματόδετο βιβλίο από τον 5ο αιώνα μ.Χ. που θεωρείται ότι είναι το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα θα φέρει το τέλος του Χριστιανισμού και θα γκρεμίσει την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον οι Ιρανοί.

Το βιβλίο, που ανακαλύφθηκε πριν από 12 χρόνια στην Τουρκία, είναι γραμμένο σε μια διάλεκτο της Αραμαϊκής και υποτίθεται ότι είναι το επανομαζόμενο «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα», ενός μαθητή του Ιησού.

Στις σελίδες από δέρμα ζώου, σύμφωνα με τους Ιρανούς που υποτίθεται ότι το «αποκρυπτογράφησαν», ο συγγραφέας του αμφιλεγόμενου «Ευαγγέλιου» υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ αλλά και ότι ο ίδιος προέβλεψε τον ερχομό του... Προφήτη Μωάμεθ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα τα ιρανικά ΜΜΕ πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζουν ότι στο κείμενο γίνεται αναφορά και σε έναν ισλαμικό Σωτήρα! Φυσικά, άλλοι ερευνητές έχουν απορρίψει ως γελοίους τους ισχυρισμούς του «Ευαγγελίου του Βαρνάβα» και μιλούν για αντιχριστιανική προπαγάνδα.

Πάντως τα ισλαμικά ΜΜΕ μιλούν για ένα κείμενο που είναι του 5ου ή του 6ου αιώνα και προβλέπει τον Μωάμεθ και τον Ισλαμισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ