Ο πρώτος φυτοφάγος καρχαρίας κλέβει μαρούλια από το συγκάτοικό του [εικόνες]

Μπορεί οι καρχαρίες να θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα αρπακτικά του πλανήτη, όμως η Φλόρενς δεν θα σκότωνε ποτέ κανέναν, απλούστατα γιατί είναι ένας καρχαρίας που σιχαίνεται τα ψάρια.

Η Φλόρενς, ο πρώτος φυτοφάγος καρχαρίας που έχει αναφερθεί ποτέ, τρώει αγγούρια, σέλινο και μπρόκολο, ενώ πολλές φορές κλέβει τα μαρούλια και τα λάχανα που προορίζονται για τον Μολοκάι, τη θαλάσσια χελώνα με την οποία μοιράζονται το ίδιο ενυδρείο.

Ο θηλυκός καρχαρίας, που ζει στο Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας και έχει μήκος 1,8 μέτρα, αρνείται σε τέτοιο βαθμό να καταναλώσει κρέας, ώστε πολλές φορές οι υπεύθυνοι του ενυδρείου αναγκάζονται να κρύψουν τα ψάρια μέσα στα λαχανικά που της δίνουν, καθώς χρειάζεται τις πρωτεΐνες.

Σημειώνεται πάντως ότι η Φλόρενς δεν ήταν πάντα φυτοφάγος. Μετά από μια εγχείρηση το 2009 που πραγματοποιήθηκε για να βγάλουν έναν γάντζο από το σαγόνι της, σταμάτησε τελείως να καταναλώνει τη συνηθισμένη της λεία. Ο γάντζος ήταν εκεί για χρόνια και είχε σκουριάσει, πράγμα που την είχε αρρωστήσει.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ