Τέλος η γραφειοκρατία για τους κατόχους «έξυπνων» κινητών - iefimerida.gr

Τέλος η γραφειοκρατία για τους κατόχους «έξυπνων» κινητών

«Έξυπνη» γραφειοκρατία για κατόχους «έξυπνων» κινητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη οδηγία προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καλώντας τις «να παράσχουυν στον πολίτη υπηρεσίες αντάξιες του 21ου αιώνα». Έτσι απο σήμερα, οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να συναλλάσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες, απευθείας απο το κινητό τους!

Στηριζόμενος στην όλο και αυξανόμενη χρήση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smarthphone), η κυβέρνηση Ομπάμα, βρήκε τον ιδανικό τρόπο να απαλλάξει τους αμερικανούς πολίτες απο την αναμονή τους στις ατέλειωτες ουρές των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ομπάμα, προώθησε σημαντικά την ηλεκτρονική δημόσια υπηρεσία, το επονομαζόμενο e-government κι έτσι πλέον, οι φορολογικές δηλώσεις, η πληρωμή των φόρων κι ακόμα και η κάρτα που χορηγεί η υπηρεσία μετανάστευσης, γίνονται μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, η κυβέρνηση υπόσχεται οτι «θα είναι πολές δεκάδες οι εφαρμογές για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω των smartphones», αφου το κινητό τηλέφωνο γίνεται σιγά σιγά το μέσο που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να συνδέονται στο internet, περισσότερο απ' οτι τον υπολογιστή και ο Ομπάμα θέλει το κράτος να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών του.

Αξίζει να αναφερθεί οτι αυτή η «έξυπνη» κίνηση του Προέδρου, εκτός απο την διευκολυνση των πολιτών του, παρέχει και ένα ισχυρό εργαλείο στήριξης της αμερικάνικης βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας , αφου προσφέρει μία νέα αγορά στους ειδικους των apps που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ