Η πρώτη φωλιά της καρέτα-καρέτα για φέτος, βρέθηκε στα Σεκάνια Ζακύνθου - iefimerida.gr

Η πρώτη φωλιά της καρέτα-καρέτα για φέτος, βρέθηκε στα Σεκάνια Ζακύνθου

Η πρώτη φωλιά της καρέτα-καρέτα για φέτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πρώτη φωλιά της δημοφιλούς θαλάσσιας χελώνας για το 2012, εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη, από μέλη του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, στην παραλία Σεκάνια της Ζακύνθου, αυτή με τις περισσότερες χελωνοφωλιές στην Ελλάδα και την τρίτη στον κόσμο.

Η πρώτη φωλιά του χρόνου, είναι πολύ σημαντικό γεγονός, αφου δείχνει την κινητικότητα και την προσπάθεια επιβίωσης του απειλούμενου αυτού είδους, αλλά είναι και συγκινητικό παράλληλα το γεγονός οτι οι χελώνες αυτές έρχονται ίσως και χρόνια μετά για να αφήσουν τα αυγά τους στην ίδια παραλία που έκαναν τα πρώτα τους βήματα κι εκείνες. Η παραλία η οποία πλέον αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και είναι απόλυτα προστατευμένη

Οπως αναφέρει το econews.gr, οι θαλάσσιες χελώνες συγκεντρώνονται από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στον Κόλπο του Λαγανά όπου ζευγαρώνουν και οι θηλυκές ετοιμάζονται για την ωοτοκία, ενω απο τα τέλη Μαϊου, ταξιδεύουν απο όλη τη Μεσόγειο για να αφήσουν τα αυγά τους στη Ζάκυνθο.

Ο βιότοπος αναπαραγωγής της Καρέττα στη Ζάκυνθο, είναι παγκόσμιας σημασίας, αφου συμβάλλει αποτελεσματικά στη διατήρηση του απειλούμενου αυτού ζώου και στον εμπλουτισμό των θαλασσών μας με χιλιάδες χελωνάκια κάθε χρόνο.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εργάζεται συστηματικά στη Ζάκυνθο από το 1983 προστατεύοντας τις φωλιές που κινδυνεύουν, ενω από το 1987 διεξάγει και ένα σημαντικό πρόγραμμα ενημέρωσης επισκεπτών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα συνεργάζεται στενά με το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου τόσο στη συλλογή των στοιχείων ωοτοκίας όσο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ