Μπρέιβικ: Θα δεχθώ οποιαδήποτε απόφαση, αρκεί να μην με βγάλετε ψυχασθενή - iefimerida.gr

Μπρέιβικ: Θα δεχθώ οποιαδήποτε απόφαση, αρκεί να μην με βγάλετε ψυχασθενή

Μπρέιβικ: Θα δεχθώ οποιαδήποτε απόφαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμος να αποδεχθεί οποιαδήποτε απόφαση του δικαστηρίου αρκεί αυτή να μην τον αναγνωρίζει ως ψυχοπαθή, εμφανίζεται ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ.

Ο Μπρέιβικ ο οποίος πέρσι το καλοκαίρι δολοφόνησε 77 ανθρώπους στην Νορβηγία στο όνομα του «αγώνα κατά της ισλαμοποίησης της Ευρώπης», συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν είναι ψυχοπαθής και πως τα κίνητρά του ήταν καθαρά ιδεολογικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μπορεί η πράξη του να ήταν σκληρή, αλλά ήταν ταυτόχρονα και απαραίτητα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως με το λουτρό αίματος που προκάλεσε ήθελε «να σταματήσει το πολυπολιτισμικό πείραμα του νορβηγικού Εργατικού Κόμματος και την εισβολή μουσουλμάνων στη Νορβηγία και την Ευρώπη.

Εάν λοιπόν ο Άντερς Μπρέιβικ κριθεί πως έχει σώας τας φρένας τότε η ποινή του θα φτάσει τα 21 χρόνια την οποία και θα εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα. Από την άλλη εάν κριθεί ψυχασθενής τότε θα κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική, μία έκβαση την οποία ο ίδιος απεύχεται.

Από τις μέχρι τώρα ωστόσο ψυχιατρικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για το πρόσωπό του, ο 33χρονος μακελάρης, εμφανίζεται στην μία να είναι παρανοϊκός σχιζοφρενής, ενώ στην άλλη πως δεν επρόκειται για περίπτωση τρελλού αλλά για ακραίο νάρκισσο, που έχει πλήρη συναίσθηση των πράξεών του.

Τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις και την ακροαματική διαδικασία ο Άντερς Μπέριβικ ις παρακολουθεί παθητικά, ενώ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως «στόχος μου είναι να μην δείξω κανένα συναίσθημα. Καταναλώνω πολλή ενέργεια για να τον επιτύχω».

Η δίκη ξεκίνησε στο Οσλο τον περασμένο Απρίλιο και εκτιμάται ότι δεν θα τελειώσει πριν από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ