Αντίθετες στο κοινοτικό δίκαιο οι διατραπεζικές προμήθειες των «MasterCard» - iefimerida.gr

Αντίθετες στο κοινοτικό δίκαιο οι διατραπεζικές προμήθειες των «MasterCard»

Αντίθετες στο κοινοτικό δίκαιο οι διατραπεζικές προμήθειες των Master Card
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι οι εφαρμοζόμενες από τη MasterCard πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες (ΠΔΠ), είναι αντίθετες προς το κοινοτικό Δίκαιο.

Οι ΠΔΠ αντιστοιχούν σε ένα τμήμα της τιμής μιας συναλλαγής με κάρτα πληρωμών, το οποίο παρακρατείται από την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτα.

Το κόστος των ΠΔΠ καταλογίζεται στους εμπόρους στο γενικότερο πλαίσιο των εξόδων που χρεώνονται σ' αυτούς, για τη χρήση των καρτών πληρωμών, από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό που διαχειρίζεται τις συναλλαγές τους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επισημαίνει στην απόφασή του ότι «οι μέθοδοι καθορισμού του ποσού των ΠΔΠ κατέτειναν, αφενός, στο να υπερεκτιμούν τα έξοδα με τα οποία βαρύνονται οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επ' ευκαιρία της εκδόσεως καρτών πληρωμών και, αφετέρου, στο να αξιολογούν με ανεπαρκή τρόπο τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουν οι έμποροι από αυτό το μέσο πληρωμών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ