Η Πάρμα επιστρέφει στη λιρέτα; - iefimerida.gr

Η Πάρμα επιστρέφει στη λιρέτα;

Η Πάρμα επιστρέφει στη λιρέτα;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χρέη που έχει ο δήμος είναι τεράστια. Να βγει η χώρα από το ευρώ ούτε που συζητείται...Ποια άλλη λύση απομένει; Μα, να υιοθετήσει η πόλη ένα τοπικό νόμισμα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο νέος δήμαρχος της Πάρμα, Φεντερίκο Πιτσαρότι, όταν έκανε τη σχετική πρόταση...

Οπως αναφέρει η Corriere della Sera, ο Πιτσαρότι σκέφτεται να υιοθετήσει ένα τοπικό νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο χρέος του δήμου, το οποίο φέρεται να φτάνει τα περίπου 600 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, ο 42χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος και νυν δήμαρχος φέρεται να είναι σε επαφή για το θέμα της υιοθέτησης του τοπικού νομίσματος, με δυο γνωστούς οικονομολόγους του πανεπιστημίου «Μποκόνι» του Μιλάνου, το ίδιο στο οποίο διδάσκει και ο Μάριο Μόντι.

«Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να ξεπερνά το πρόβλημα των επιτοκίων και της διόγκωσης του χρέους, με σημείο αναφοράς την ελεύθερη ανταλλαγή αγαθών», τονίζουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ