ΕΚΤ: Η Ευρώπη ζει την κρισιμότερη στιγμή της - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Η Ευρώπη ζει την κρισιμότερη στιγμή της

ΕΚΤ: Η Ευρώπη ζει την κρισιμότερη στιγμή της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κρισιμότερη στιγμή της ζει η Ευρωπαϊκή Ενωση σύμφωνα με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει ανάγκη από ένα γενναίο άλμα πολιτικής φαντασίας για να επιβιώσει.

Ο κ. Ντράγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας που έδωσε στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Λα Σαπιέντσα, ανέφερε ότι είναι «ανάγκη» να υπάρξει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη μαζί με το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ζούμε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ένωσης».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει ανάγκη από ένα γενναίο άλμα πολιτικής φαντασίας για να επιβιώσει».

Οπως έχει ήδη επαναλάβει πολλές φορές, ο Ντράγκι υπενθύμισε «την ανάγκη ενός 'growth pact'», ενός συμφώνου για την ανάπτυξη «μαζί με το δημοσιονομικό σύμφωνο».

Αυτό το σύμφωνο ανάπτυξης θα αφορά «διαρθρωτικές αλλαγές» κυρίως στην αγορά εργασίας, αλλά επίσης και «την επανέναρξη των δημόσιων επενδύσεων» χάρη στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τον επαναπρογραμματισμό των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.

Δεν πρόκειται για αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, διότι «δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη αν δεν είναι σε τάξη τα δημοσιονομικά», υπογράμμισε ο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ