Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμάζονται οι Ιταλοί - iefimerida.gr

Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμάζονται οι Ιταλοί

Reuters
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για προετοιμασία της Ιταλίας σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, έκανε λόγο ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομίας Βιτόριο Γκρίλι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου, ο κ. Γκρίλι επισήμανε πως στόχος είναι να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν η Ιταλία καταρτίζει σχέδιο για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε πως «οφείλουμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο [...] Τα πάντα είναι πιθανά αν και στόχος μας είναι να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Νωρίτερα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch είπε ότι πιο ευάλωτοι σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ο ασφαλιστικός κλάδος της Ιταλίας και της Ισπανίας, εξαιτίας της μετάδοσης της κρίσης στα κρατικά ομόλογα των εν λόγω χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ