Η Ισπανία μετά από χρόνια ξεθάβει τους νεκρούς της - iefimerida.gr

Η Ισπανία μετά από χρόνια ξεθάβει τους νεκρούς της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια δεκαετία διαφωνιών και έντονου προβληματισμού σχετικά με το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα του ισπανικού εμφυλίου και των εγκλημάτων του Φράνκο προκειμένου να μην ξυπνήσουν άσχημες μνήμες, η ισπανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε χθες στο διαδίκτυο ένα χάρτη με 2.000 μαζικούς τάφους από την αδελφοκτόνο ισπανική περίοδο.

Την προηγόυμενη βδομάδα αρχαιολόγοι και εθελοντές, για άλλη μια φορά ξεκίνησαν έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουν και να μεταφέρουν τα πτώματα που βρίσκονται θαμένα για δεκαετίες. Πολλοί έιναι αυτοί που για χρόνια διεκδικούν το δικαίωμα να ξεθάψούν τους συγγενείς τους και η κίνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τον χάρτη αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση

Παρόλα αυτά η ισπανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει η ίδια σε εκταφή των πτωμάτων γεγονός που συνεχίζει να δυσαρεστεί τους συγγενείς των περίπου 120.000 θυμάτων του ισπανικού εμφυλίου.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει εκταφές σε περίπου 250 απ’ τους 2000 τάφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ