Οι αλυσίδες φαστ-φουντ «τρώνε» τα τροπικά δάση - iefimerida.gr

Οι αλυσίδες φαστ-φουντ «τρώνε» τα τροπικά δάση

ΟΙ αλυσίδες φαστ-φουντ «τρώνε» τα τροπικά δάση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρία «Asia Pulp & Paper» (APP) προμηθεύει διάφορες εταιρίες φαστ-φουντ με τα προϊόντα συσκευασίας που κατασκευάζονται από τροπικά δάση της Ινδονησίας.Οτι γνώμη κι αν έχετε για το φαστ-φουντ, αναμφίβολα θα συμφωνήσετε οτι τα τροπικά δάση, δε θα πρέπει να αποψιλώνονται για να συσκευάζονται τα προϊόντα τους. Αλλά δυστυχώς αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Ο συνταγματάρχης Σάντερς, δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, οτι η εταιρία που ίδρυσε το 1930 θα αποτελούσε το κύριο αίτιο καταστροφής των τροπικών δασών πολύ μακριά απ' όπου αρχικά ξεκίνησε στο Κεντάκι των ΗΠΑ.Μία νεα έκθεση της Green peace, με τίτλο «πως τα KFC καταστρέφουν την Ζούγκλα» περιγράφει ακριβώς αυτό, καταδεικνύοντας ανοιχτά τα KFC, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν αυτό συμβαίνει και σε άλλες αλυσίδες εστιατορίων.Οι έρευνες που διεξήγαγε η Green Peace στην εφοδιαστική αλυσίδα των ταχυφαγείων, απέδειξε οτι σχεδόν κατά κανόνα αγοράζουν προϊόντα χαρτιού που κατασκευάζονται από ίνες δέντρων του τροπικού δάσους, που τους παρέχονται από την APP. Η κύρια πηγή ινών της APP είναι κορμοί απο τα τροπικά δέντρα του βιότοπου στον οποίο ζεί η σπάνια τίγρη της Σουμάτρας.Σήμερα η Green peace ξεκινάει μία εκστρατεία προκειμένου να πείσει τις αλυσίδες φαστ-φουντ να σταματήσουν να συνεργάζονται με όσους προμηθευτές τους καταστρέφουν τα δάση, ενω παράλληλα, ακτιβιστές έχουν συγκεντρωθεί έξω απο τα κεντρικά γραφεία γνωστής αλυσίδας εστιατορίων στο Κεντάκι, όπου έχουν αναρτήσει ένα τεράστιο πανό που εικονίζει μία τίγρη της Σουμάτρας και γράφει «σταματήστε να καταστρέφετε το σπίτι μου»Οι εταιρίες αυτές έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν οτι τα τροπικά δάση απειλούνται απο την APP και εθελοτυφλούν. Όμως, αν θέλουμε να προστατευθεί η σπάνια πλέον τροπική χλωρίδα και πανίδα και να επιβιώσουν τα σπάνια είδη όπως η τίγρη της Σουμάτρας, η άγνοια δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ