Ποινική δίωξη σε 13 γιατρούς για παράνομες προμήθειες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο - iefimerida.gr

Ποινική δίωξη σε 13 γιατρούς για παράνομες προμήθειες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Ποινική δίωξη σε 13 γιατρούς για παράνομες προμήθειες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, κατά παντός υπευθύνου, ενώ, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες σε ειδικό ανακριτή.

Η δίωξη αφορά 13 γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου την περίοδο 2007-2009 για τις παράτυπες, υπερκοστολογημένες και ανεξέλεγκτες προμήθειες που έγιναν στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη και είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και του ΣΔΟΕ, οι κατηγορούμενοι φέρονται άλλοτε να προμηθεύονταν υπερτιμολογημένα αναλώσιμα κι άλλοτε να παράγγελναν φάρμακα από εταιρίες της αρεσκείας τους, αγνοώντας τις συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρίες. Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές αυτές συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Εξάλλου, το ΣΕΥΥΠ κίνησε πέρυσι τις διαδικασίες για να επιστραφούν από τις προμηθεύτριες εταιρίες κι από τους γιατρούς τα ποσά που ζημιώθηκε το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ