Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκθέσεις εικαστικές, εκθέσεις φωτογραφίας, όπερα, κουαρτέτο εγχόδων, παρουσιάσεις βιβλίων και φυσικά το πολυαναμενόμενο ράλλι Ακρόπολις που ξεκινάει σήμερα απο το Ζάππειο, είναι μόλις μερικά απο τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε απόψε. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας :

ΕΚΘΕΣΗ

  • Όλγα Αλεξοπούλου - Κοβάλτιο και Πορσελάνη: Έκθεση στη Gallery Kourd

Η Gallery Kourd στο Λυκαβηττό, εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Όλγας Αλεξοπούλου με θέμα «Κοβάλτιο + πορσελάνη», την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και ώρα 20.00. Η ζωγράφος ταξίδεψε στην Κίνα, εκεί όπου εφευρέθηκε η πορσελάνη, για να μάθει την παραδοσιακή τεχνική ζωγραφικής με κοβάλτιο πάνω σε πορσελάνη, που λέγεται qīnag-hubā (κυριολεκτικά 'μπλε λουλούδια'). Έχοντας εντρυφήσει στο μπλε της Πρωσίας και στην ουλτραμαρίνα, προχώρησε προς την 'Απω Ανατολή για να ανακαλύψει το μπλε του κοβάλτιου.
Kourd Gallery: Κασσιανής 2 & Φαναριωτών, Λυκαβηττός Ημερομηνία.
Πληροφορίες Τηλ.: 210 - 6426 573, www.gallerykourd.gr

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • Booth E4: Έκθεση στην αίθουσα τέχνης K - art

Η αίθουσα τέχνης K-art παρουσιάζει την έκθεση BOOTH E4 όπου συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνος και Εμμανουήλ Μπιτσάκης. Η προγραμματισμένη Art-Athina δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί. Τα έργα αποτελούν ένα έμμεσο σχόλιο πάνω στο χαοτικό σύμπαν της σύγχρονης τέχνης, αλλά και στη «βεβήλωση» και την ιδιοποίηση του έργου του άλλου.
Αίθουσα Τέχνης K-art, Σίνα 54, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, 8.00 μ.μ. Διάρκεια: 24.05.12 - 09.06.12.
Πληροφορίες Τηλ 211 4013 877, www.k-art.gr

  • Civil Disobedience: gender identity: Έκθεση φωτογραφίας και video art από το GITV

Το GITV διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά την έκθεση φωτογραφίας και video art με τίτλο: Civil Disobedience: gender identity - Πολιτική Ανυπακοή : Tαυτότητα φύλου. Την έκθεση θα φιλοξενήσει ο νέος πολυχώρος πολιτισμού Vault Theatre plus στον Βοτανικό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012. Την έκθεση υποστηρίζει το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας (9 Ιουνίου 2012).
Vault Theatre Plus, Mελενίκου 26, Βοτανικός. Είσοδος Ελεύθερη

  • Παναγιώτης Τούντας - Νυχτερινές Πόλεις: Έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά

Μια νέα ατομική έκθεση έργων του Παναγιώτη Τούντα εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά. Ο ζωγράφος εκθέτει την τελευταία του δουλειά με θέματα παρμένα από μεγάλες πόλεις της Ανατολής και της Δύσης, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ-Κονγκ. Ο ζωγράφος χρησιμοποιώντας τη δύναμη του χρωστήρα του και το μαγικό υλικό της νύχτας αναδεικνύει μέσα απο τους σκοτεινούς τόνους της τα λαμπρά ζεστά φώτα των κτιρίων, των μνημείων και της κίνησης των δρόμων, δημιουργώντας μιαν δυναμική ατμόσφαιρα και μοναδικές υπερβατικές λάμψεις του χρώματος.
Γκαλερί Σκουφά 4, στο Κολωνάκι, στις 7:30 το βράδυ.Τηλ. 210-3643025, 210-3603541, www.skoufagallery.gr

  • Βλάσης Κανιάρης - Cocktail: Έκθεση στην Kalfayan Galleries

Η Kalfayan Galleries παρουσιάζει τη μνημειακή εγκατάσταση του Βλάση Κανιάρη (1928-2011) με τον τίτλο Cocktail. Η έκθεση φωτίζει μία ακόμα πλευρά του πολυδιάστατου έργου του Βλάση Κανιάρη, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς της Μεταπολεμικής περιόδου.

Το 2009 οι Kalfayan Galleries παρουσίασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ιστορικής σημασίας εγκατάσταση με τον τίτλο «Arrivederci-Willkommen-1976» που διαπραγματεύεται το θέμα της μετανάστευσης. Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Αθήνα. Πληροφορίες Τηλ.: 2107217679

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Συναυλία Συμμετοχικής Όπερας

«Οι μεγάλες στιγμές του musical» με τους σπουδαστές φωνητικής της Νίνας Καλούτσα υπό την ερμηνευτική/σκηνοθετική καθοδήγηση της Κάτιας Πάσχου.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Σύνταγμα.
Τηλ.: 2103611206 . Είσ.: Euro 15, 10.

  • Femina στη Στοά

Ένα γυναικείο κουαρτέτο εγχόδων σε έργα Χατζιδάκι, Piazzolla, Vivaldi, Strauss κ.ά.
Στη Στοά, Πατησίων 99 & Κοδριγκτώνος. Τηλ.: 2108253932

ΑΘΛΗΤΙΚΑ EVENTS

  •  Ράλλυ Ακρόπολις 2012

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τους παρακολουθήσετε στο τετραήμερο διαδρομών σε Στερεά και Πελοπόννησο, μπορείτε να δείτε τους πρωταγωνιστές του WRC στη ράμπα εκκίνησης στο Ζάππειο καθώς και το πέρασμά τους από το κέντρο (Σύνταγμα και Ομόνοια) προτού αναχωρήσουν για την ειδική της Κινέττας.
Ζάππειο Μέγαρο. Στις 5 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • Ο Έτγκαρ Κέρετ στην Αθήνα

Από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της νέας λογοτεχνικής γενιάς του Ισραήλ, ο συγγραφέας του «Missing Kissinger» και του ευπώλητου «Suddenly, a knock on the door» συνομιλεί με τον δημοσιογράφο και μεταφραστή Αντ. Χρυσοστομίδη για το νέο του βιβλίο «Το κορίτσι στο ψυγείο».
104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια. Τηλ.: 2103301208

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

  • Γιατί η δημιουργία και η δουλειά είναι πολιτισμός

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - GreeksCan!», οι Στ. Παλλαντζάς (Project15), 'Αν. Κλέμεντς (Οικοστέγες) και Θ. ∆εμίρης (FluxOffice) μιλούν για την καινοτόμα και βραβευμένη δουλειά ελληνικών επιχειρήσεων στο σχεδιασμό χώρων. Οι θεατές συζητώντας με τους ομιλητές θα σχεδιάσουν «πράσινα» κτίρια και πόλεις
Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος. 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσης
Τηλ.: 2103418550

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ