Αναπτυξιακά μέτρα ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Πικραμμένος - iefimerida.gr

Αναπτυξιακά μέτρα ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Πικραμμένος

Αναπτυξιακά μέτρα ζήτησε από του Ευρωπαίος ο Πικραμμένος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά την παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία εκφράζουν την αβεβαιότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και την αγωνία της για το μέλλον.

Ο κ.Πικραμμένος έκανε λόγο για τις συνέπειες της ύφεσης, η οποία σωρευτικά φτάνει το 15% και στην ανεργία, που έχει ξεπεράσει το 20% και στους νέους το 50%. Αυτό το κόστος προσαρμογής, τόνισε, δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και γι' αυτό χρειάζεται άμεση ανάκτηση της εμπιστοσύνης και πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε να προωθηθούν ορισμένα μέτρα, όπως να αναλάβει η ΕΤΕπ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα επεσήμανε ότι τα Ευρωομόλογα έργων θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και η εκταμίευση 6,5 δισ. στην αγορά.

Τέλος, ο κ. Πικραμμένος ζήτησε αξιοποίηση με μεγαλύτερη ευελιξία των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ